ortensie

Nama bunga ni bunga Ortensie. Tu dalam bahasa italy. Cantik kan.. Macam2 kaler ada actually. Cuba cari kat google untuk maklumat lanjut =) Tp kaler ni sungguh lembut. Bunga ni actually kat depan pagar rumah my parents in law. Selamat menjamu mata....








posted under |

18 critics say:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cantek sgtt...fresh...nk petik bole??

@xiM said...

malas nak gugel
nak tanya kat sini jugak
bunga ortensie tu bunga apa??

Mario said...

wah...lawa bunga dia

happyichigo♥ said...

Ya Allah...
cantiknya izan bunga ni..kaler die mmg cantik..
hydrangea kan? mak saya ada tanam di garden warna putih dan warna biru..kalau ada warna purple mcm kat tempat izan, mesti sgt berseri2..
di japan pun ade bunga ni kaler purple...klu org melayu panggil bunga 3 bulan!

Mrs.Sheikh said...

soft kalernyaa..
sangat memikat..kalo letak sejambakk bagi kat bofie boleh kot :P

Mrs.Sheikh said...

soft kalernyaa..
sangat memikat..kalo letak sejambakk bagi kat bofie boleh kot :P

mEMYselfandi said...

suka tgk bunga ni! cooollll ;p
but seyez i love flowers! ((:

Diarihatiku1976 said...

dulu atuk saya byk ada tanam bunga ni.. dia panggil bunga zaleha kalo tak silap...

Delimasari said...

cantiknye....
tp nk sebut nama tu = pelik ckit...

Me, Mrs Taj said...

so fabulous la...

rasp said...

wow...cantiknya...
kalo tanam byk2 lagi cantik kan...

SJB said...

Bunga saya macam ni pun dah berbunga. Memang cantik.

Dee said...

purple lg tu..cantik..

Hana' Yusuff said...

cantiknya bunga2 ni.cuaca kat rome skrg ni mmg dah mula panas atau hujan juga ye?
izan ada fb or ym?boleh la chit chat.kalau ada rezeki,hana kesana lagi isnin ni.nak review blog izan ni nak cari makanan apa yg sedap.hehe..kalau ada cadangan, boleh la share ye.tak pun,mana tahu terserempak ke mana2 boleh la say hi:)

Cath J said...

kat sini panggil bunga 3 bulan atau bunga seribu...hihihihi....

bukan nama scientific la.. ;-p

I pun ada... 2 pasu...tapi dah setahun tak berbunga2... sedih!!

Izan said...

TO HANA YUSUFF -
my email: puerile_82@yahoo.com
dtg bercuti ke kat sini. that good. kalau terserempak leh la say hi...
skang ni cuaca agak buruk kat sini. asyik hujan jer... have a nice day in rome =)

Ms AiReEn MoHd said...

weh chantek nyer bunge pepel kale niiii

Ms AiReEn MoHd said...

weh chantek nyer bunge pepel kale niiii

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month