kayuh jangan tak kayuh

Berdekatan rumah kitorang terdapat sebuah tasik. Masihkah korang ingt? Petang2 hujung minggu selalu gak lepak sini sambil ambil angin.




Pada pagi hujung minggu lepas (maklumla kat sini bukan ada banyak open house pun nak attend) kitorang relax2 kan minda sambil bersiar2 kat area tasik ni. Then Mirko ajak naik pedalò. Ala yang kayuh2 tu. Apa namanya yek? So kitorang pun sewa la bendalah ni. Sejam 10 Euro.




Aku sebenarnya agak takut pada mulanya. Yela, tasik ni bekas gunung berapi, tasik ni amat dalam sekali. Banyak orang mati lemas kat sini. Aku plak udah ler tak reti berenang. =) Da ler life jacket pun tak disediakan. Harapkan pelampung jer yang ada.

Mirko plak asyik menghala ketengah2 tasik. Aku da naik seram. Tak senang duduk pun ada. Kejap2 suruh dia pergi ke arah darat. =) Mirko kata bila da sampai jauh dari darat, dia nak duduk kat belakang sambil berjemur. Orang barat ni pantang ada matahari. Mesti nak berjemur. Yang aku plak da kepanasan. Tak kuasa nak berjemur. Kulit da gelap da. Hahahahah

Oklah... sila tgk gambar2 pemandangan di sekeliling tasik ni. Cantik kan.... Malas nak cerita panjang =)












posted under , , |

8 critics say:

Nanak said...

wah, bestnya...=)

sWeEtDaRLinG said...

tgk gambar ko berkayuh kat tasik ni, tetiba aku rasa nak tengok citer korea... apakah...?? hehehehe

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

Delimasari said...

sejuk mata nengoknye

CathJ said...

ni dekat rumah you??? wowwwwwwww.... *jaw drop*... :D

Orchid said...

chanteknyeee...mendamaikan

@xiM said...

bestnya berjemur!hehee..selamat hari raya kak!bila nak balik malaysia lagik?

SJB said...

Memang cantik pemandangan tasik ni. Tengok tu, laki you pun relax jer hehehe.

RiEz said...

tantik!!

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month