Gardaland

Salah satu kisah masa pergi Verona aritu... Di suatu pagi kitorang pi jalan2 makan angin sementara nak tunggu opening ceremony untuk pameran photography di petang harinya. Pagi tu lepas breakfast kitorang bertolak dari Hotel. Cadang nak pi Gardaland. Da lama aku teringin nak pi situ.

Tengok dalam map Gardaland ni terletak di Tasik Garda. Masukkan alamat kat GPRS, tak jauh pun dari hotel kitorang. Lebih kurang 36 km. Bestnyer... Excited giller....


Bila da dekat nak sampai makin banyak nampak signboard 'Lago di Garda' means Garda Lake. Jalan punya jalan, tak sampai2 lagi. Kata da dekat nak sampai. Hampeh.... GPRS pun tak leh pakai. Untuk pengetahuan korang, sistem signboard kat Italy ni mmg hampeh skit. Sedangkan org italy sendiri pun boleh sesat, banyangkan kalau tourist. Mana taknya, mula2 banyak la signboard, pastu tetiba bila sampai satu tahap simpang punya banyak, signboard satu pun tarak. Mana mau pusing ni????

Setelah sekian lama, sampailah kitorang kat tasik garda ni. Mmg da sesat2 da pun...

Sekitar kawasan ni cam tak de paper jer... Tenang dan nyaman dengan angin2 sepoi bahasanya... Tak ramai orang sebab bukan weekend. Aku tak nampak pun batang hidung theme park Gardaland ni. =(


Sungguh cantik pemandangan di sini.

Saja tangkap gambar itik2 kat tasik ni. Cantik sangat bulu itik ni weh. =) Tiba2 datang satu family bagi makan itik2 ni. Makin lama makin banyak itik2 yang dtg. Siap gaduh2 lagi itik2 ni berebut makanan.





Aku still tak nampak Gardaland Amusement Park ni. Mana ha???? Hari plak da nak hujan. Tak lama tu hujan turun renyai2. Angin mula bertiup. Sejuk....



Last terpaksa patah balik sebelum basah kuyup di timpa hujan. Rupanya2 kitorang da salah side la.... Tasik Garda ni besar rupanya. Gardaland kat sebelah lain. Nak balik tu baru nampak signboard Gardaland. Awat la masa nak dtg tadi tak nampak pun batang hidung signboard Gardaland tu ha.... Ni yang aku marah ni...

Memandangkan cuaca tak berapa elok hari tu, tak jadi la kitorang nak ke Gardaland. Even da jumpa signboard, hari da hujan mesti tak syok nak jalan2 kan. Huhuhuhu. Aku kecewa. Tak dpt nak pi Gardaland. Cuba Google untuk tgk gambar2 Gardaland. Best weh... nak pi.... =)

posted under , |

6 critics say:

rasp said...

memang nampak tenang je kawasan tu sis...
takpe, u dah tau arah ke situ,
lain kali dah leh tuju terus ke situ...

lily lotus said...

ko kena pergi jugak balik tempat tu weii..aku dah excited nak tgk ko berjimba kat situ..hihihi

Lieya said...

Laaa syiannn... so x pegi la ye gardaland tu???

Nora Fuad said...

izan, tak jumpa gardaland.. lain kali..

but tasik dan itik2: romanyik.. I like!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cantenyerr pemandangn die sis...

CathJ said...

beautiful..

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month