berkongsi petua

Serious aku busy giller. Tak de masa nak bukak komputer bila balik kerja. Kat tempat kerja mmg tak payah cakap la kan. Nak bukak internet pun kekadang asyik terlupa. Asyik kerja kerja kerja. Boleh dapat anugerah pekerja cemerlang da ni. Hahahahaha

Tahun ni tak de pun cerita pasal krismas di Italy. Banyak nak cerita tapi semua cam da basi pastu cam da malas nak tulis kat blog ni.

Sebenarnya nak kongsi sedikit ilmu yang aku perolehi. Tak pernah tahu pun hal ni sebelum ni. Alkisahnya aku dan Mirko ada baca satu buku mengenai khasiat rempah ratus. Dalam buku ni ada juga menyatakan bahawa dark chocolate 70% sangat lah bagus sekiranya dimakan setiap hari sebanyak 20gram. Ini kerana ianya dapat mengelakkan risiko sakit jantung dan juga kanser.

Selepas baca artikel ni terus Mirko membebel kat aku sebabnya mmg aku makan coklat hampir setiap hari tapi bukan dark coklat. Aku suka Milk Coklat. Coklat yang bercampur dengan susu tidaklah bagus untuk dimakan agak kerap kerana ianya tidak memberi sebarang kebaikan sepertimana dark chocolate tadi.
Ha.. apa lagi weh, mari makan dark chocolate setiap hari.... Tp ingat jangan makan berlebih2 lak. 20gram sahaja... =)

posted under |

7 critics say:

K-Baby said...

Hi Mommy,
Would you mind dropping by our blog and join our giveaway in conjunction with our blog launch!
You could win cute slogan tees for your lil ones!mykedaibaby.blogspot.com

sw33tdarling said...

malangnya aku tak suka makan coklat... skit2 blh laa.. dah tua gamaknya..
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

lily lotus said...

tak kesahhh janji cekelat mmg jadi pujaan hatiku :D selalu jer terlebih 20gm. haiyooo!

Nora Fuad said...

Chocolate;; huss. sedap.. baru je habis lengkapkan manuskrip batu dan bercerita mengenai coklat Lindt ni.. swiss choc kan? di langkawi tak ada coklat ni, rasanyalah sebab tak pernah nampak..

@xiM said...

thanks berkongsi petua ya..

selamat tahun baru kak izan!!

nurhareza said...

i liiiiikeeee dark choc.. nyum3

SJB AKA SUE J-B. said...

Baru I tahu.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month