aquarium @ Genova

Sambung bercerita kisah kitorang masa kitorang ke Alessandria 2 minggu lepas. Kali ni tak nak bercerita lagi pasal Alessandria. Bukan apa tak best sebenarnya kat Alessandria tu. huhuhuhu. Tak de apa. Pekan dia kecik sesangat. Da tu kedai memanjang tutup. Ntah bila diorang bukak ntah. Tensen kitorang. Nak makan pun tak tau nak cari kat mana. Restoran semua tutup. Heran tol.



Oklah, nak dijadikan cerita opening ceremony untuk exhibition Mirko diadakan pada pukul 5 petang, pagi tu kitorang mmg tak tau nak ke mana. Kat Alessandria tak de tempat menarik langsung. Untuk mengisi masa yang terluang, kitorang ambil keputusan untuk ke Genova lebih kurang sejam perjalanan dari Alessandria.
Kat Genova ni terdapat sebuah Aquarium di Genova yang merupakan aquarium kedua terbesar di Eropah. Aquarium yang terbesar di Eropah terletak di Valencia, Spain.

Antara pemandangan yang dapat di lihat di tempat meletak kereta di kawasan aquarium ni.

Jom beratur beli tiket. Harga tiket untuk orang dewasa € 16.00 seorang.


Walaupun hari tu merupakan weekdays tapi orang tetap ramai. Tapi nasib baik la jugak tak kene beratur panjang. Kalau tak confirm Mirko give up. Sebenarnya aku yang beria2 benar nak ke sini. Padahal aku da pernah dtg pun ngan family aku masa family aku kat sini dulu. Means ni kali kedua aku masuk aquarium ni =)


Yang paling tension pada hari tu ialah banyak budak2 sekolah wat rombongan. Tension giller. Penuh ngan budak2 sekolah rendah. Tak kurang jugak ngan budak2 sekolah menengah.

Sila layan beberapa gambar yang sempat aku tangkap semasa eksplorasi kami. Tak banyak gambar di ambil bab budak2 skolah conquer di setiap pelusuk aquarium tu. =)









Sekian laporan terkini dari aku tentang Genova =)


posted under , |

7 critics say:

Azura Iznil said...

nice!..ada sama macm Aquaria KLCC tak? Ekeke.

RaNiA said...

nak ke Acquario di Genova jauh sangat..pergi Aquaria KLCC je la..hehehe

~Sharifah~ said...

Salam Izan,

Kalo kat Msia ni blh gi dekat Under Water World, Langkawi..lebih kurang mcm ni la..ada penguin, shark segala


Nak tnya kat sana suhu berapa skrg siang dan malam,nampak pakai trench kot tu mcm sejuk jer..Ingat nanti nak bw sweater jer..

Sy fly ke Milan 29hb May,2hb Jun akan jalan2 ke Venice,3hb fly balik Msia.

sW33tdARLiNG said...

kenapakah patung yang tua pijak kepala budak...?

Azhariah Zuber said...

aquaria klcc pun best gak

CathJ said...

beautiful view...

Delimasari said...

mcm Aquaria KLCC - selorong je nk jenjalan bawah tu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month