udara tepi laut

Selepas balik dari Kota Pompei kitorang ingin meneruskan perjalanan kitorang ke Sorrento. Da alang2 sampai kat Naples kan baik la pusing2 tempat menarik kat kawasan berdekatan. Tak jauh pun dari Kota Pompei tu. Lebih kurang 20 km.

Sorrento mmg terkenal dengan pemandangan semulajadinya yang cantik.

Untuk ke Sorrento ikut jalan sepanjang2 tepi laut. Cantik giller pemandangan kat sini. Banyak tempat2 berhenti. Kitorang pun berhenti sekejap untuk menikmati pemandangan. Ni actually belum sampai lagi ke bandar Sorrento. Kawasan ni namanya Peninsola Sorrentina.

Nampak tak Gunung Berapi Vesuvio tu. Tersergam indah. Depan gunung berapi itu adalah pekan Naples.

Masa ni matahari da mula nak tenggelam. Suhu pun mula sejuk....

Sila layan gambar di sekitar kawasan ni... Cantik bukan.

Untuk pengetahuan korang, last2 kitorang tak sampai pun di pekan Sorrento ni. Bukan apa, traffic jammed giller. Terpaksa patah balik. Kalau tak mau kitorang sampai lambat ke Rome. Maklumla esoknya hari Isnin. Kang tak pasal2 sampai lambat ke tempat keje. =)


13 critics say:

Ciklinn said...

salam dik.. sihat? aduyai lawo nyer pemandangan tu.. tenag mata memandang ha.. besttnyer...

NenekPenne said...

alangkah indahnya kalau dapat pegi Italy...

rasp said...

breathtaking! mmg cantik lah :)

sW33tdARLiNG said...

kalau aku seram semacam tengok dr tempat tinggi... but nice view!

Anonymous said...

ni yg buat ku makin membuak2 nak gi sane ni....waaaaaa bke duit nak cukup nie.....
-zue-

MeMHaliD said...

syoknyer izan...bila la nak sampai sana...terima kasih sudi share...dapat gak tengok...

http://musalmahghazali.blogspot.com/2011/05/alpha-lipid-lifeline.html

Izan said...

CIKLINN -
w'salam ciklin, sihat alhamdulillah. makin cantik ciklinn sekarang =)

NENEKPENNE -
italy mmg banyak tempat2 menrik dan cantik. tu masih banyak tempat yang belum saya lawati. kumpul duit dulu. hehehehe

RASP -
cantik sgt2. tenang mata memandang =)

SWEETDARLING -
kalau ko dok dekat2 ngan pengadang tu mmg gayat gak weh...

Izan said...

ZUE -
Zue ko kumpul la duit. datang jangan tak dtg sini. kalau nak best dtg masa musim sejuk. leh rasa kesejukan kat sini yang menusuk hingga ke tulang

MEMHALID -
Sharing is caring. Lagipun tak baik kedekut ilmu. hahahaha. Tetiba...

RaNiA said...

izan..nampak berisi sikit la skrg nie...hehehe

Lieya said...

Adoiii tak tertahan tengok, cantekkknye view

Izan said...

RANIA -
tau tak pa.... aku da gumuk. perut da berlemak manis. lagu mana nak wat ni

LIEYA -
betul tu. view ni tak de kat rome. =)

Mrs. GordoEdi said...

santek....=)

SJB AKA SUE J-B. said...

Nice view.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month