mencari resepi

Bulan puasa ni kekadang aku sampai tak tau la nak masak apa. Hilang idea. Silap2 masak makanan yang same jer. huhuhuhu...

Memandangkan arini ari sabtu, malas nak kemas rumah sebab tak de tenaga, so aku pun mencari2 la resepi yang best2 kat internet ni. Pastu tetiba terjumpa plak website
TryMasak ni. Ya Allah... tergugat keimanan aku di bulan puasa ni weh... Banyak makanan sedap2 belaka.

Banyak da resepi yang aku save kat bookmarks aku. Bagus kan teknologi sekarang. Tak payah susah2 nak salin resepi. =) Apa yang bestnya kat website tu siap ada video lagi tunjuk cara2 memasak. Apa lagi pi la terjah kat website tu kalau korang tak percaya. Banyak resepi yang best2 weh. Selamat mencuba. Selamat berbuka puasa semua....

7 critics say:

fazey said...

1st time bukak trymasak :)
bes sebab dia bagi video sekali..
hehe

Nora Fuad said...

Izan.. masak jangan tak masak...


ada satu resepi jangan pada kak sangta ringkas jet sedap.. dagung masam-masam manis.

rebus daging dalam bentuk kiub sampai masak. tos, + sos tomato + sos cili (atau sedikit cili paste) + kecap pekat. (ada ke kicap di rome?) perap for a few hours dalam peti sejuk..

goreng sampai garing. then potong nipis.

Anonymous said...

alahai sian kwn aku sorang ni,bz agaknye smpi blog sndri pun lupe hehehe.....-zue-

SJB AKA SUE J-B. said...

Ni lah kebaikan dia kan?.

lily lotus said...

lama tak masuk sini, thanks share the web. aku pun ikut teruja! selamat berpuasa izan :)

Lieya said...

Sekarang nak masak senang je Izan, semua dihujung jari. Klik klik klik dah jumpe resepi... ehehehe

RaNiA said...

izan..berapa banyak resepi ko dah cuba??? ke salin jer...hehehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month