aku pun nak tayang

Ni first entry pasal makanan pada bulan Ramadan tahun ni. Cayalah... Aku ingtkan aku leh pecah rekod tak tayang gambar makanan kat blog. =)

Ramadan tahun ni aku masak yang simple2 jer sebab bila da balik keje mmg tak larat nak berperang kat dapur. Memandangkan ari Sabtu lepas aku tercari2 resepi yang best2 untuk berbuka puasa, aku teringin nak masak mee bandung sebenarnya. Tp yang tak bestnya Mirko tak suka la plak....

So terpaksa la cari menu lain yang dia suka. Last2 masak nasi ayam jer. =) Kepada cik Nadia, ko baru kutuk aku kan, ha.. tgk, aku bukan setakat salin resepi jer yer. Aku kan rajin. Hahahahaha. Jangan marah yer nadia....

Resepi nasi ayam ni aku amek kat website TryMasak tu la. Sapa nak try sila pi kat website tersebut.



p/s: kat M'sia semua da sibuk beli kuih raya. Aku lak dok memikir2 bila nak merajinkan diri wat kuih raya. Ingt nak wat kuih yang sama jer mcm tahun lepas. =)

10 critics say:

missgee said...

Izan,
Kerajianan ko macam dah kembali..
Tak..Tak.. ko memang rajin pun
tapi kadang tak ter-rajin aje..
Anyway, teruskan merajinkan diri :)

P/s: nasib ayam tue nampak sedap :)

Amy said...

Izaaaaan, lame ko menyepi. Sehat ke? Waah nasik ayam. Aku igt nari nak buat nasik lemak arh. Tingin sangat2 nk mkn wei. Aku rjin msk sbb tak tahan weh tgk org kt msia mcm2 tayang. Pastu tekak ni asal pose jek nk itu la ini la. Btw, biskut raya bila nk buat ko? Aku buat 2jenis jek br. Last nnt mgkin aku buat corflakes madu or macaroos. Yg aku ade skrg biskut kacang aka mazola n tart nenas. Nk buat byk2 sapa nk dtg mkn kaan. Aku jgk la yg menelannya hihi.

atty's said...

rajin gak izan masak nasi ayam

RaNiA said...

hahaha..bagus la ko dah menyahut cabaran kite..klu tak tue harus la salin resepi je tue..kuikuikui..malam ni igt nak wat sambal lala tuk sahur..nak ker????? ;-)

Dee said...

dee pun suka masuk website trymasak tu..hehehe..

Nora Fuad said...

As salam.. hi izan.. pandai pulak si Marko tu makan nasi... he he...

SJB AKA SUE J-B. said...

Yummy food.

Azhariah Zuber said...

sini nama je banyak kuih raya, tapi bila masa raya semua duk makan kekacang je..hihi

Lieya said...

wowwwww sedapnyeee nasi ayammm

sW33tdARLiNG said...

nak masak nasi ayam tp sampai ke sudah tak terbuat.. aritu dah makan mak mertua masak, terus tanam terus impian tu.. hehehehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month