saya suka burung

Aku seorang pencinta alam dan amat meminati burung. Dulu masa kat Msia aku selalu bela burung. Kekadang aku rasa lebih baik dikelilingi dengan haiwan2 berbanding dikelilingi oleh manusia kerana ada saje orang yang akan dengki ngan kita kan??? What ever...

Oklah berbalik pada kisah pasal burung. Sehari dua ni cuaca makin sejuk dan selalu mendung. Petang semalam ketika kitorang dalam perjalanan ke IKEA, kitorang nampak satu kumpulan besar burung sedang berterbangan. Semestinya burung2 ni hendak berhijrah ke tempat yang lebih selamat dan juga tempat yang cuacanya lebih baik. Sepanjang2 perjalanan ke IKEA kitorang jumpa lebih kurang 20 kumpulan burung2 yang berterbangan. Aku sempat rakam skit je video burung2 ni. Bukan apa aku rasa sungguh takjub melihat burung2 yang banyak ni. So tak sempat nak rakam lama2. Alangkah seronoknya burung2 ini beterbangan kan???


video

posted under , , |

7 critics say:

aRa said...

I tau u suka burung...kat fs dulu pic burung u letak kat profile kan...agagagaga...burung itew suka dak...aisehhhhh...pale kuning akibat tak cukup tdo...agagagaga

Kat Kuantan ni pun cuaca tak menentu signora...ni kat sungai lembing dah banjir...dah 200++ org di pindahkan...Kuantan hujan dah 3 ari berturut...berhenti pun kejap je...masa buat comment ni masih renyai²...

lily lotus said...

the birds are so freedom kann..i wish i could fly too ;) take care...

NuRuL FaRiHa said...

huhuhu burung2 best jer terbang kot aku nih tak terbang bawak kete laju...oh izan bahagia betol la...aku ase tak sabo pulak nak melangkah alam baru nih tapikan.....ase cam sedey lelagi biler mak aku cakap....'sorang2 anak mak nak kawen'....uwaaaaaaaaaaa....

axim said...

saya selalu impikan untuk punya sepasang sayap seperti burung..

:)

eedany said...

terpegun saya tengok video yg izan share ni.

menakjubkanlah... selalu nampak setakat 5-6 ekor jer terbang bersama...

:)

rasp said...

uish sis...mmg awesome tul tgk burung2 tu...naik seram bulu roma plaks...

Erin Rashid said...

siap terbang buat corak2 lagi burung tuh
kejap terbhg 2 kump.
kejap bersatu semula

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month