under zero

Cuaca di sini semakin sejuk. Berita semalam melaporkan di Venice suhu mencecah -25degree. Suhu ini telah mencatat sejarah kerana sebelum ni Italy tak pernah sesejuk ini.

Pagi2 tadi masa nak pergi keje, kuar2 rumah rumput semua putih beku jadi ais. Bukan salji tp embun pagi pada rumput yang membeku akibat suhu yang teramat sejuk. Pastu tengok2 kereta kitorang pun beku jugak. Sebelum bertolak kene la kikis lapisan ais tu. Patut la burung2 berhijrah bab derang sume tau suhu kat sini akan bertambah sejuk. Kalau tak burung2 tu pun akan beku jugak.










p/s: aku pi keje bukan ngan kete. Suami aku anto sampai stesen keretapi then aku amek train ke Rome untuk ke tempat keje. Lesen kete ada tp takut la nak drive kat sini. Orang Italy bawak kete ganas bebenor. Takut aku....

posted under , , |

7 critics say:

sukahati said...

wohhhhh....sungguh ngilu aku dgr ko kikis ais tuhhh

aFkaR'z said...

uiihhhhhhhh nyilu dengar kikis cermin tu...

lily lotus said...

u better takyah drive klau tau diorg ganas

aRa said...

Gigih hang kikis yek...agagagaga...Mmg sejuk gila sana now...Ayah farah kat london ni...urusan keje...dia ckp...mampus sejuk...Skrg ngah snowing kat sana...terus i menjeles...agagagaga...

Owh...Kuantan kembali panas...Agagaagga...

rasp said...

eeee ngilu dgr bunyi tu...
sejuk sgt tu...i tak woooo... mau i yg beku :D

Erin Rashid said...

izan, yg awk pegang tuh
mmg alat khas utk kikis ais ke..?

Izan said...

to all -

hahahaha... tol tu bila dgr balik video ni rasa ngilu gak. tp masa kikis tu tak perasan pun bunyi ni menggilukan

to erin -

alat tu bukan alat khas pengikis ais. tu da kira alat emergency. kitorang belasah cover cd. kahkahkahkah. belasah je la....

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month