esok cuti lagi



Hari selasa merupakan perayaan Befana kat sini. Perayaan ni seperti biasa disambut oleh kanak2. Mereka percaya pada perayaan Befana ini datangnya perempuan sihir pada waktu malam dan berikan hadiah pada kanak2. Pada malam 6 january semua kanak2 hendaklah menggantungkan stokin dalam rumah mereka. Pada kanak2 yang baik perempuan sihir itu tadi akan penuhkan stokin yang digantung oleh kanak2 tadi dengan coklat yang berwarna warni. Bagi kanak2 yang nakal atau tidak berkelakuan baik pula akan menerima stokin yang penuh dengan gula batu berwarna hitam.

posted under , |

5 critics say:

lily lotus said...

wahh..mcm interesting!

aRa said...

Ala² holloween yek...Agagagaga...Klo i la kan signora...confirm byk gula² itam...Agagagaga...i kan notty...

@LiYaNNuaR said...

wah... menarik jugak yek... huhuhu... sakit gigi ler mkn gula2 byk...

rasp said...

nak gak gula2...itam pun no prob hehehehehe...tapi interesting kan kat negeri org, u leh tau/learn others' celebration..

Erin Rashid said...

kalo erin pengsan tgk perempuan sihir tuh dtg
mcm seram je
tapi bdn slim cun la plak
hahaha

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month