dessert after lunch

Korang ingat lagi tak aku selalu bgtau makan org italy penuh ngan whipped cream. Bukan setakat kuih muih jer yang derang letak whipped cream. Buah pun derang makan ngan whipped cream ni. Kali ni aku nak bgtau korang camana kitorang selalu makan buah strawberry kat sini.

Mula2 potong strawberry kecil2. Pastu perahkan air lemon dan campurkan sedikit gula. Gaul rata2 then letak whipped cream kat atasnya. Mak aih...... Sedapnya hingga menjilat pinggan mangkuk.. =) Sila la cuba yer kengkawan...

posted under , |

14 critics say:

Tny said...

Adoi... macam kat hotel lah pulak!! :P~~~

Signorina Syima said...

strawberry tak masam ke?

Izan said...

TNY -
lor.. udah meleleh air liur. =)

SYIMA -
jangan la letak banyak2 sgt air lemon tu. agak2 ler skit...

eya said...

stoberi ade ni,whip.cream tu xde lak..

RiEz said...

perghhhh sedap siot!!!

Erin Rashid said...

owh..ini style italy ek?
ingtkn mcm style siti norhalija gak
mkn strawberry dgn coklat

style erin dan suami tersdri plak
just cicah dgn gula je
tp suami la suke giler
erin biasa je..
heheheh

atty's said...

tq izan...kasik idea..kalo tuko strAWberry jd pisang..leh kan..

Izan said...

EYA -
tak de whipped cream pun tak pe tp tak uummph la kan..

FARIHA -
mmg sedap sekali makan, hari2 nak lagi.

ERIN -
lor.. cicah gula? tak pernah plak dgr org makan strawberry cicah gula ni la first time dgr. =)

KAK TY -
ish.. saya tak tau la plak kalau tukar ngan pisang sedap ke tak. tak pernah buat la plak. apa kata akak try pastu bgtau post kat blog =)

aRa said...

Agagaga...tak leh p Italy la ni...nnt i makin kembang ar...Agagagaga...Whipped cream kat rumah ni jarang tul guna...ntah² dah expired...bab yg suka mkn i sorg je tapi itew pun jarang yg amat...klo buat coklet drink br letak...

tipahvogue said...

tgk pon udah terliur nih!! slurrrrpppp....

Dee said...

wow..sedapnyer..nyum..nyum..

~ujicham~ said...

astaga.. pengsan aku punya diet camni.

sWeEtdARLinG said...

mak aiii, apa rasa whipped cream ni benornya.. serius aku tak lalu nak telan

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x reti mkn strawberry..mkn je msti pening..pelikkan...tp bau strawberry sukerr...huhuhuu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month