Hong Kong - Day 4 - 28 May


Jom kita jalan2 di waktu malam di sekitar Bandar Kowloon ni. Kalau korang nak tau smpai sakit2 la kaki kitorang berjalan. Bila balik hotel aku tgk ganbo2 yang aku amek ni cam sama jer. Seolah2 aku pusing di tempat yang sama. Padahal kitorang jenuh pusing sana sini. Maklumla suami photografer so mesti la dia nak amek gambar sana sini. Paham2 la kan photografer abis ceruk sana sini dia nak pi.

Sekitar Bandar Kowloon pada waktu malam penuh ngan lampu2 neon berwarna warni. Tu yang kekadang rasa jalan2 ni cam sama jer. 7 eleven plak punya la berlambak. Sana sini leh jumpa 7 eleven. Tp pada pandangan aku Kowloon agak kotor berbanding ngan Hong Kong Island. Masa kitorang jalan pada waktu malam ni banyak sgt lipas yang kitorang jumpa berkeliaran sana sini. Aku terjerit sampai terlompat2 la bila ada lipas cuma nak mendekati aku. Abis da kene diketawakan oleh orang sekeliling. =)


Mungkin korang perasan dalam gambar yang aku tangkap pada entry yang lepas mesti ada bas. Kat Hong Kong sungguh banyak bas. Kalau korang terlepas bas jangan risau bab bas sungguh banyak sekali. Pastu yang bestnya system MTR atau kat Msia dikenali sebagai LRT beroperasi hingga jam 1 pagi. Bagus kan. Tak payah risau kalau nak balik lambat.


Layan gambo la yer. Malas nak bercerita =)


























posted under |

12 critics say:

RiEz said...

Wah cantik n unik gak hk nih tak sia2 ko pi 5 hotel...view lain2 bagus la...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

behsnyerr jenjalan kt negara orang....

Dee said...

wui..gambar kemain byk..tp mlmkan..so x nmpk sgt ar..

Me, Mrs Taj said...

seronok dpt jejalan tpt org kan? luas pandangan, bnyk pengalaman..

neezareef said...

buat kesekian kalinye aku rasa mcm dlm filem hong kong lg nih..

aRa said...

Bila la merasa nak p HK kan...passport pun lom penah ado...agagagaga...tapi dah ade plan buat...leh la jln...tapi HK sgt mahai...hurmmm...

rasp said...

rezki u sis dpt gi jalan sana sini..bestnya!

Erin Rashid said...

amboi!
bercuti ke hong kong plak?
patut kene tggu hbs kenduri
baru leh dinamakan 'honeymoon'
well izan, kt sana awk mkn apa ek..?
sng nk cari mknan halal?

Lily.Lulu said...

patutnya pergi HK join with axim sume, but last minute ada hal lain, terpaksa cancel

sedey !!
nak gi jugak hong kong nanti
x kire !!

~ujicham~ said...

izan.. mmg le lipas byk berkeliaran... diorgkan buat lauk. lalala.

sukahati said...

hokalohhhh....dalam nk buat kenduri pun smpt bercuti lagik...hong kong lg tewwww...kehlass :D

lily lotus said...

wah...tetiba flashback blk zaman sekolah rendah dulu suka tgk citer hong kong ptg2...smpi terfaham bahasa kantonis...hiks

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month