aiskrim perisa kelapa

Aku tak pernah tau kewujudan aiskrim perisa kelapa kat Msia. Tp kat Italy ni mmg terkenal dengan aiskrim berperisa kelapa. Orang Italy suka sangat makan kelapa begitu sahaja. Korang ingat tak entry tu....


Last weekend kitorang pi makan aiskrim. Selalu nampak aiskrim perisa kelapa ni. Mirko kata amek la gambar aiskrim ni letak kat blog. Mesti org Msia pelik tgk aiskrim perisa kelapa org Italy. Aku tak pernah try pun aiskrim ni. Aku kurang minat la aiskrim ke coklat ker yang berperisa kelapa. Tak tau kenapa. Tp kalau masakan yang ada santan atau kelapa aku minat la.

Kelapa dalam bahasa italy ialah 'Cocco'. Sebutannya 'kokko'. Siap ada kepingan2 kelapa tu atas aiskrim tu. Kat Msia ada ke ha aiskrim perisa kelapa cenggini???

posted under |

15 critics say:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ade rs cm coconut shake x sis...??

Anonymous said...

salam izan..
bestnya aiskrim kelapa..
kami kt m'sia ni blum jmp tu, stakat perisa keladi tu ada la..hehe..

Maswani said...

salam izan..
bestnya aiskrim kelapa..

kami kt m'sia blum jmp tu, stakat perisa keladi ada la..hehe..

Kamsiah said...

kalau eskem perisa kelapa ,tak jumpa lg la..yg ada jelly kelapa tu...

RiEz said...

cocco = kelapa...

Diarihatiku1976 said...

rasanya mcm takde.. tapi mcm ada ternampak-nampak plak kat JUSCO...

pudding pie said...

hmm,kaler putih cam aiskrim vanilla
rasa cam air kelapa ker
heheheh
tak nah jumpe lagi
tak taw napa mesia tak wat aiskrim macam ni

Izan said...

PRINCESS N -
kalau rasa cam coconut shake sedap la tu. tp tak pernah tertarik pun nak rasa.

MASWANI -
aiskrim keladi kat sini tak de lagi. Mirko pernah rasa aiskrim keladi masa balik Msia aritu. Rasa sekali nak lagi... =)

KAMSIAH -
jelly kelapa tak dak kat sini. lamanya tak makan nata de coco.

FARIHA -
ok rieha.. sila tambah perkataan ni dalam buku bahasa italy anda =)

Izan said...

KAK INA -
ish... ada ke tak da nie???

PUDDING PIE -
tu la kan pelik tul kat msia tak de padahal kat msia banyak jer kelapa. tol tak???

bspotgurl said...

ermm, rasanyaaice cream kelapa ni takde kot kat msia nih.. tapi kalau ada pun, I sama je ngan u izan, cam tak suka lak.. kalau bab-bab ice cream ni, i hanya suka vanilla or strawbery jek...

@xiM said...

sedap tak eskem perisa kelapa ni akak??

aslina said...

huhuhhh...dah la letak keping2 kelapa yang dah tahap boleh mesin pastu perah amik santan...

suka makan kelapa muda2 tu...isi dier lembut sangat...mcm jeli...sini jeli kelapa banyak la...

tak jumpe plak eskrim kelapa...

rasp said...

a'ah me pun lum pernah jumpa eskrim kelapa nie...

leh buat bisness nie kat sini muahahahaha

jom jalan2 pi melaka..! said...

eemm... rasenya kalo ice cream perisa kelapa kalo jual kat malaysia mesti x laku lah....kecuali coconut shake campur ice cream vanilla yg popular di malaysia...

sbb kelapa hari2 bole jumpa dalam makanan dan masakan.....

contoh masa hari raya kek perisa kelapa x habis, sedangkan kek perisa vanilla & coklat licin...huhuhuhu

muak lah perisa kelapa nie....

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hai... Salam Perkenalan...
Pernah jumpa aiskrim kelapa nie... Kalau tak silap jumpa kat Firenze ke kat Roma... I've been there last year, sambut raya haji ngan defense attache kat Rome... ::.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month