lembu di atas api

Cute tak lembu seramik ni??? Aku beli minggu lepas. Ada macam2 bentuk lain tp aku tertarik dengan lembu ni yang seolah2 tengah beristirehat. =)

Seramik ni dibuat khas untuk diletakkan di atas heater. Letakkan air di dalam seramik ni. Tujuannya adalah untuk mengawal suhu bilik sekiranya suhu terlampau panas. Bila suhu bilik terlampau panas air dalam seramik ni akan berkurangan. Lebih kurang cam tu la. Nak explain lebih2 aku pun tak reti. Tp yang pasti kene make sure air dalam seramik lembu ni tak kering.


posted under |

18 critics say:

Gieyana said...

comeyy n cute lembu tue..:)

kak Scha said...

Alahaiii izan , ni yang wat kak scha suke sangat tgk ni, ade gambar cow tu. Cantik dan cuteeeeeeeeeeeeee sangat sangatttttttt, izan skang kan kat sane musim ape ye? dah winter? =)
&hearts izan =)

ajie said...

comelnye... oooo.. ade fungsi dia rupanya.... kat sini banjir je.. hehehe...

POSH76 said...

mmg cute la lembu tu....hehe

Izan said...

GIEYANA -
comeykan? tu yang berkenan tu. =)

KAK SCHA -
saya pun suka gak kak scha. tetiba rasa nak beli banyak2. hahahaha

AJIE -
kat mana yang asyik banjir ni???

POSH76 -
tuan punya lembu tu kiut tak? =)

farysa said...

comelnyeee
mne u dpt ni?
katak ade x?
hehe

kadazan man said...

...or you could just say the cow tak tahan cuaca sejuk:)

~@k1 is @utuMn!~ said...

hihihi~
izan aki ingt ap la lmbu ats api...
hahahha
sweet3~~
nmpk comel~

♥ Ambia Aziz-Suhaimi ♥ said...

best tu.letak aromatherapy sikit dlm tuh..sure wangi satu rmah jugakan..im fine...have a great weekend ya izan..!!!

rasp said...

mcm2 accesori lak ek sis utk guna heater nie...
tapi accessory yg cute muit gini, i loike :)

Ms AiReEn MoHd said...

tu name nyer si lembu pemalaeh keje bertenggek atas tu jek...wakakakakak..yahoo aku tempat pertama....takut gak kedudukan tergugat ni..kene bg tahap selamat

Ms AiReEn MoHd said...

oo tuk tau temperature ker...aku ni tak bace dulu main taip komen kome jer dulu...wkakakakak panas nau ker kat sane...sii asik ujan jer,....panat aku angkat ngan sidai kain da...

Signorina Syima said...

b.a.b.i tak de ker?? aku suka!!!

SJB said...

Ohhhh so cute lah.

eryn said...

ko ni kan syima betoi la....wakakak vavik tul...ade ker nak babik....wakakakak haramjadah la woiiii

lily lotus said...

ada fungsi rupanya..jgn mlm2 mengembooo dah..haha

eryn said...

mane si izan ni lambat tul nak approve kan komen aku..aku nak tgk total aku da bera[pa ni..aku ni kan giler tul ekk..ko jgn jd neeza ehhhh... adiah lmbat nk mampus

sWeEtdARLinG said...

kalau bagi kat aku, aku aku multipurpose kan lembu ni.. kekekekek (mana aku ada heater)

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month