bestnya dapat hadiah

Sungguh aku sangat rindu kat blog aku dan blog korang semua. =) Tiap2 ari asyik teringat kat blog yang tak update sepanjang minggu lepas. Tp bila balik keje, da penat sangat2 dan tak sanggup nak mengadap laptop lak.

Sambung cerita pasal krismas minggu lepas. Pagi krismas tu dapat hadiah dr Mirko. Dapat digital kamera baru. Jenama samsung. Dalam tu ada lagi dua hadiah secret yang tak leh bgtau. Hahahahahah....


Dalam kotak tu lak hadiah aku kepada Mirko. Sebuah buku fotografi yang aku order dr internet, sebuah buku manual 3D Max, dan sehelai baju sejuk.

Bila tiba waktu makan tengahari, kami pergi ke rumah my parents in law untuk sessi makan2 lagi. Pas rumah my parents in law, malam tu lak dinner kat rumah makcik Mirko. Giller ah... Aku sampai tak larat nak makan sepanjang minggu lepas. Orang Italy ni kalau bab makan mmg penuh meja ngan makanan.

Sebelum bermula sessi makan2 kat rumah my parents in law pada tengahari 25hb tu, mula2 kitorang wat sessi tukar2 hadiah. Hadiah dari my parents in law kepada Mirko, aku, adik Mirko dan boyfriend adik Mirko. Pastu Hadiah dari kitorang kepada my parents in law, adik Mirko dan boyfriend dia. Sambung lagi hadiah dari adik Mirko dan boyfriend kepada Mirko, aku dan my parents in law.


Hampir sejam lebih gak la sessi tukar2 hadiah ni. Mengikut adat org Italy, hadiah yang mereka bagi hendaklah dibuka masa tu juga. Kalau kita tak buka hadiah yang mereka bg dihadapan mereka, mereka akan kecil hati dan perbuatan ini dianggap tidak beradab. Lain negara lain adabnya. Orang Msia lak kalau orang bg hadiah, kita simpan dulu. Pastu bila org da balik baru la bukak hadiah. Kan kan kan?


Apa lagi jom kita bukak hadiah. Sengih sampai ke telinga tu. Sabo je la.. Hahahahahahah. Ni hadiah dr my parents in law.



Cantiknya... Set alat mekap berbentuk bunga lotus. Mirko pun sungguh terpegun tgk set mekap ni. Pusing je kat bahagian atas tu, semua kelopak bunga tu akan terbuka sekaligus. Tetiba terasa sayang lak nak guna. =)

Gambar tak banyak pun bab masing2 sibuk buka hadiah. Selepas hampir sejam lebih, tamat lah sessi bertukar dan buka hadiah. Tinggal je semua hadiah tu atas meja dulu bab perut dah lapar...

posted under , |

18 critics say:

bspotgurl said...

bestnyeee hadiah... tapi hadiah yg u dapat tu izan lagii bestlah.. sayangnye parents in law u kat u tau...

Nizaa said...

cantiknya set mekap tu..sure dah pening kepala nk pakai warna apa..banyak sangat warna tu...hehe

http://kancilbiru.blogspot.com/

Cik Pah said...

cantik set alat mekap tuh.. mmg sayang kan nk guna

Me, Mrs Taj said...

it is super sweet dapat set make up mcm tu..10 thn pun tak hbs kot..hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

1st time N bace sal org celeb xmas ni..menariks..tmbh info...bgs laa sis ni...

nway..set make up tu sgtt tbaek laa sis...

happyichigo♥ said...

saya nye perangai suke buka hadiah depan si pemberi...smp malu jadinye yg pemberi tu..haha...bestnye tukar2 hadiah time christmas!!!

Ms AiReEn MoHd said...

wowo giler byk adiah..adiah ko dpt tu bukan main best makeup hah/.....da macam kek sepuluh tingkat?lagi lagi bukak semua nank tgk

rasp said...

bestnya dpt camera!!
wah!!! bestnya makeup tu....
teruja lak i tgk!

missgee said...

Benda paling best
bila kita dapat 'Hadiah'
Apa lagi bila hadiah tue kita suka
lagi arr super best..hehehe

sukahati said...

wooo..bestnyer hadiah tuh...nnti buat entry untuk hadih2 lain pulak yerk :D

Cek Rosy Daisy said...

wahhh... best best best nye hadiah tuh!! if kite pun, kite tak nak pakai... sayang wooo~

p/s: i hv changed mu URL.. just in case :)

sWeEtDaRLinG said...

wahh pandai PIL ko pilih make up tuk ko... untungnya...!

Erin Rashid said...

best la hadiah izan tuh..
thankful dpt PIL cmtuh..
hadiah2 dari org lain cmner plaks? hhehe
tapi..izan
jgn seronok sgt k
kite kne pastikan kite berpegang kpd akidah islam

lily lotus said...

weih cantiknya set mekap tu..dahlah pakai nama bunga aku..huhuhu

iva saionji said...

wah sukanya set tuh..nak jugak leh..tapi krismas dah lepas..huhuhu...

~ Lady ell ~ said...

wah..best best.

Delimasari said...

cantiknye...... bnyak hadiah

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Izan, set make up tu sanagt cantik!!! Kalau ada kat rumah, senang dah, tak payah beli lain, guna tu jek 2-3 tahun... Huhuhu!!!

Happy New Year!!! ::.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month