kelas bahasa italy

Lama bebenor aku tak buat kelas bahasa italy kat blog ni kan. Ada ke anak murid aku ha? Jom kita belajar sikit2 bahasa italy.

Buah - Fruits - Frutta
Biskut
- Biscuits - Biscotti
Pen
- Pen - Penna
Coklat
- Chocolate - Cioccolato
Telefon
- Telephone - Telefono
Krim
- Cream - Crema

Antara perkataan italy yang seakan2 bahasa melayu
Almari - Armadio
Bendera
- Bandiera
Sekolah
- Scuola

posted under |

18 critics say:

♥TeE♥ said...

Bounjour no....Izan next time buatlah video nak dengar Izan bertutor barbahasa Italy ok...camnelah yea...Tee impress sgt2 klu irg kita pandai berbahasa lain bukan apa Tee nie lidah melayu nie susah sikit lah :)

SJB said...

Cool, Italian class. How about this:
Bambina - Anak perempuan
Bambino - Anak lelaki
Bella - Cantik
Basta - Enough
Aqua - Water

Hehehe, Don't know if I'm rite.

Delimasari said...

mcam bahasa melayu juga erkkk

Bonda { kak scha } said...

Hi Izan, cuti scuola ni anak kak scha rajin bace blog izan. Dia kate muke izan cam Anggun singer =) hari tu baru dia tanye izan kan belajar bhs italy hihi. Ni dah ade online class ni lagilah dia suke hihihi. Words nye lebih kurang kan izan. Macam sekolah scuola tapi pronoun nye lain ye izan? Bandiera sameeeeeeee bendera hihihi, suke suke ♥ Thank u izan sebab sudi share same kitaorang sume kat sini =)

*klik mr.potato & SK-II

Dee said...

wow..dekat2 bahasa melayu gak eh..xlah susah sgt..

RiEz said...

ado2 aku lah tu....

MamaTiaMia said...

thanks..saya suka:)

J u l i a 。.゜✿ said...

=D takpa takpa..
ju boleh jadi ur anak murid.

tengah dok sebut satu satu ni..
biscotti..
telefono..
crema..

lily lotus said...

nak lagi cikgu :D

Pakcik Mamau said...

hehehe..pakcik nk belajau ni..tp bendera tu cam seakan same kn ngan bahasa italy..best sungguh! teruskn ye..

Pakcik Mamau said...

hehehe..pakcik nk belajau ni..tp bendera tu cam seakan same kn ngan bahasa italy..best sungguh! teruskn ye..

sWeEtdARLinG said...

kalau nak ikutkan bahasa buku, pen tu dalam bahasa melayu pena... hehehehe

Ms AiReEn MoHd said...

aku nak lajo ni...sebulan sekali ko buh bahasa italy tau...senang aku lajo....terima kasih cakap macam amne...aku tau amy ajo bhs german...tschuss= bye.....hik hik

Ms AiReEn MoHd said...

walaupun tak der kontes meh aku tetap nak ko0men gak...leh kan....bior aku juara berganda..wakakak sgt giler kuasa....wakakak tak der la sesuker jerk...

weh name aku jd aireeno la eh izano...aku mau cokolato bolehko??paham tak bahasa aku tu?

Signorina Syima said...

ada campur sanskrit kan??

watie said...

best2 leh belajor bahasa italy nih hihihi

re = klik mr potato :)

rasp said...

yeah dah start balik kelas nie....

baby said...

eryn jgn gile kuasa xbaik la...pe2 pun congrate yea awk menang...erm........buatla N3 tiap2 mggu de klass italy skali...bley sy tmbah kan ilmu sy

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month