second day @ paris - part I

First Location of the day : Museè du Louvre
Ticket price to enter the museum : Euro 9.50 per person



Amek ko. Berbungkus bungkus aku ha. Kan aku kata sejuk.... =) Jom beli tiket kalau nak masuk museum ni.




Ruang legar di bawah piramid kaca. Kat kawasan ni tak perlu tiket. Tiket hanya untuk masuk ke dalam museum. Kat bawah ni banyak kedai sourvenir, cafe untuk lepak dan juga food court.

Kitorang masuk museum ni. Husband org seni kan. Harus la dia nak tgk benda2 sejarah ni. Dalam museum ni banyak karya2 seni dari seluruh negara sejak beratus2 tahun yang dulu. Jom masuk....





Museum ni sungguh besar. Kitorang tak sanggup nak pusing sampai habis. Aku nak pitam pun ada. Jalan punya jalan tak abis2 tp perut da lapar. Last2 aku ajak Mirko keluar. Aku surrender nak pusing seluruh museum ni.




Ok... Jom pi makan. Pastu sambung jalan lagi.

posted under , |

15 critics say:

Dee said...

kalo aku kan..yg nk smpi kemain susah lg ke paris tu..merangkak pun aku round gak kot..hahaha..melampau!! Padahal naik CH pun dh x tahan sejuk..hahaha.

rasp said...

tingat crite 'da vincci code' :D
woweeee dpt tengok live gambar mona lisa ek sis! bestnya...

happyichigo♥ said...

wah art museum mcm best! apa yg korang mkn..update pasal foods kat sana especially dessert diorang yg ngancam2 tu...yum yum

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghh..tgk cara bungkus pon da ley byg sejuknyerr sane..

Delimasari said...

fuhhh = cantik nye di sanan

.: mama cute :. said...

tmpat ni mmg cool lor.. menjejes air liur den nengok..wakakka

SJB said...

Love your jacket (^_^).

Izan said...

DEE -
kalau nak dtg negara europe ni masa yang paling bagus musim bunga. tak panas dan tak sejuk. udara nyaman jer. bulan may atau june bulan yang terbaik =)

RASP -
tp kat situ ada banyak lg lukisan2 yang lebih cantik actually. =)

HAPPYICHIGO -
pasal food mmg payah skit la kat sana. tak banyak tangkap gambar time makan la kali ni. huhuhuhuhu

PRINCESS_N -
tu la pasal... berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. heheheheheh

Izan said...

DELIMASARI -
mmg cantik... suka sangat.. =)

MAMA_CUTE -
hahahahahah... =)

SJB -
yeke? thanks...

Delimasari said...

dari IZAN cite ni pun mmg boleh bayangkan kecantikan pemandangannya.......

Ms AiReEn MoHd said...

gamboko yg bawak sekali tu aku suke lawa yg tu ngan abg mirko tu ngeeee

Me, Mrs Taj said...

akak shopping x?

Me, Mrs Taj said...

akak shopping x?

Erin Rashid said...

erin dh masuk muzium ini jugaaa
tapi masa erin masuk dulu
lukisan penuh dgn gambar2 18sx
bukan totally nude
tapi 80% nude
huhuhu
ngancammm!!

Mrs.Sheikh said...

izan..
nape seme tempat lawatan aje ni.. soping mall mana? nak tgk gambar u soping juga.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month