second day @ paris - part II

Second Location of the day : La Dèfence
Ticket price untuk naik ke Grand Arc : Euro 10.00 per person


Again it's me yang kesejukan. Angin pun kuat masa ni. Bukan angin sepoi2 bahasa. Angin sejukkkk sampai ke tulang......

Kawasan ni merupakan kawasan industrial dan kebanyakkannya pejabat2. Kawasan ni da kira kawasan modern compare dengan pekan Paris yang penuh dengan bangunan2 antik.





Dari jauh nampak bangunan 4 segi ni. Grand Arc. Boleh naik sampai ke atas untuk lihat panorama seluruh bandar Paris. Jom naik......


Sejuk!!!!!!



Cuaca berkabus la.. So tak nampak seluruh bandar Paris dengan jelas. Tak leh nampak Eiffel Tower dr sini. Kalau cuaca bagus leh nampak seluruh bandar Paris cam gambar yang kat bawah ni.

Selain melihat panorama kat atas ni, terdapat restoran kat sini. Tp konfirm cekik darah punya. Terdapat juga pameran tentang sejarah teknologi komputer dari tahun 50an sampai sekarang.

Sejuk weh... Jom turun, jalan2 tempat lain plak

posted under , |

6 critics say:

.: mama cute :. said...

mmg kompom leh mati keras kalau tak pakai baju tebal..kuikuikui

SJB said...

I boleh rasa sejuk dia brrrrr. Nice pictures.

Izan said...

MAMA_CUTE -
mmg betul pun... leh beku tau... =)

SJB -
mmg tak tahan sejuknya...

happyichigo♥ said...

oh so ni kawasan moden kat paris yek! cun nye building..!

rasp said...

sejuk + angin = beku brrrrr
tapi tul lah ckp u....
tempat nie bangunan dia moden bukan cam bangunan kat n3 atas tu...

Delimasari said...

klu kte = xleh jalan sejukkkkkkkkk.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month