second day @ paris - part III

Sejuk2 ni mmg cepat rasa lapar. Tambah lak banyak berjalan. So pusing2 bandar Paris nak cari makanan. Keluar dari Metro Chatèlet. Mmg betul2 center. Banyak kedai2 untuk shopping dan banyak kedai2 makan.




Masuk salah sebuah kedai untuk makan salah satu makanan tipikal di Perancis ni. Mana2 jer mmg leh jumpa.

Inilah dia.... Crepes dengan nutella. Sedap tp kecik bebenor. Hahahaha. Kat Rome lagi besar. Murah lak tu. Siap ada whipped cream lagi kat atas dia. Tp mmg la crepes orang Paris rasa dia tak leh lawan yang kat Rome punya. =)

Crepes @ Paris

Crepes @ Rome

Sudah kenyang. Sambung jalan lagi. Tp kitorang da penat atually. Next kitorang pi center art contemporary dekat Center Pompidou. Kat situ aku da tak sanggup nak bergambar lagi. Kaki pun da sakit. =)


Pemandangan waktu malam dari Center Pompidou. Pas pusing2 kat dalam tu terus balik ke hotel. Next day plak. =)

posted under , |

13 critics say:

rasp said...

kenyang ke makan crepes dua ketui je? sejuk2 mesti makan byk kan hahahahaha...itu adalah saya!

Delimasari said...

jom jamu mata = cantik2222

SJB said...

Wah... sedapnya.

Ms AiReEn MoHd said...

weh sgt seronok nyer....kim satu Fm tuk aku taw ..ngeee nutella tu aku lelaju beli kat giant balik kang..nak pg macam ko mane ade wang yg sebegitu byk?ngeee sgt best la hohohohoho

lily lotus said...

yummy lagi yang kat rome tu..huhu

Gieyana said...

bestnya..alahai..bila ler kita dpt jejak kaki kt sn...

Me, Mrs Taj said...

my fav creps and nutella...

love the pics..

Zara said...

izan, crepes di paris mmg sedap sangat :)

Ms AiReEn MoHd said...

apakah yg dituang tuang.....ayaq kencin NATES ka?aku konpius jap..hope bukan la no....

Erin Rashid said...

izan, teringat erin pernah mkn the same crepes
bunyi mcm rangup je kan..?
tapi lembek!
hahahah
sedap lg msia punye kott..!
hehehhe

happyichigo♥ said...

nutella cenonet..tp nampak yummy!

Missing Cat said...

weh izan...kat malaysia kan makanan mcm tu kira cam lempeng la kan...kekkekeke

Supermaman said...

nx time dtg sini let me know k, kita gi makan nasi briyani, roti canai ngan teh tarik kaw punya! hehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month