our hotel @ Montmartre

Entry sebelum ni kita tgk kawasan hotel kitorang di waktu siang. Di waktu malam plak kawasan ni berubah wajah. Penuh dengan lampu neon. Kawasan ni namanya Montmartre. Pemandangan ini dapat dilihat sebaik sahaja keluar dari Metro.



Untuk pengetahuan korang, tiket Metro untuk 3 hari di Paris berharga Euro 20. Mahal siot. Tiket kat Rome untuk 3 hari hanya Euro 11 sahaja. Kat Paris mmg mahal. Sebotol air mineral mencecah hingga Euro 6. Kat Rome paling mahal pun baru Euro 2 sahaja. Kesimpulannya baik korang dtg Rome. =)

Pemandangan sekitar hotel kitorang. Gambar luar hotel lupa lak nak tangkap. Ni kes sejuk punya pasal la ni. =) Location hotel ni sungguh strategik. Dekat ngan Metro station. Banyak kedai2 makan dan juga kedai2 sourvenir.







Serious aku takut tiap kali nak naik atau turun tangga ni. Gayat weh. Nasib baik kitorang stay kat tingkat 2. Kalau dok tingkat 5 nak turun tangga ni jenuh la. Lif mmg ada tp asyik penuh jer. Lif kat negara Eropah ni hanya boleh masuk 4 orang jer. Lif diorang kecik. Hahahaha..

posted under , |

10 critics say:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerr sis....sonok N bace...tmbh info sal negara org ni..share lg sis..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Paris memang cantik kan??? Dok tengok gambar je dah menjejeh air liur... Hahaha!!! ::.

~ujicham~ said...

cantiknya hotel tu... ceria jek.

missgee said...

Hotel tue mcm umah..
Umah2 orang kaya kat msia.. :P
Maybe guna material dari kayu kot..

happyichigo♥ said...

bestnyeeer..
nak pesan macarons pls...!

rasp said...

cantik la hotel dia...
tapi mmg lah sis...
paris mmg terkenal dgn 'mahal'nya kan sis....

Delimasari said...

aman damai dok kat hotel ni...

SJB said...

Cantik juga hotel ni kan. How much you pay?.

Ms AiReEn MoHd said...

lift eropah tu mau kalau aku masuk cecukup muat aku sorang jer kot..ngeee aku tgh marathon blog ko ni...harus ko dpat selmabka lambak komen dr aku...weh bilik hotel ko ker tu...mak datukkk sikit punyer lawa...adoii mmg terbahek..kaya tul kowang neh

Me, Mrs Taj said...

marvellous la hotel ni...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month