third day @ paris - part II

Sepanjang kat Paris, peta Paris mmg tak lekang dari tangan aku. Cari tempat2 menarik dan tengok nak naik metro mana satu. Untuk pengetahuan korang kat Paris ada 14 line Metro. Kekadang tu nak pergi certain2 tempat kene tukar2 Metro. Kalau ada map mmg tak susah pun naik Metro kat Paris.

Alkisahnya, tengok2 peta ni aku ternampak satu tempat ni tak jauh dari center ada taman bunga tulip. Aku sungguh excited la nak pi weh. Tp Mirko kata bukan musim bunga tulip lagi skang ni. Ah tak kisah la nak pi jugak. Hahahahahah. Keesokan paginya kitorang pun pi la kat situ, mmg tak de pun bunga tulip. Musim bunga belum tiba lagi. Yela bunga tulip aku pun tak kembang2 lagi. Bila la nak mekar bunga aku ni yek????


Bayangkan penuh ngan bunga tulip kat sini. Mesti cantikkan? Next time bila ada rezeki pi Paris lagi harus pergi masa musim bunga, leh tengok bunga tulip yang banyak kat sini =)

Memandangkan tak de apa kat taman ni kitorang proceed gi tempat lain. Jom jalan.... Kaki kitorang masa ni actually da sakit gak ni asyik berjalan jer tak henti2. =)

posted under , |

13 critics say:

happyichigo♥ said...

misit cantik bunge tulip berkembang musim bunga nnt!

Lottie said...

awesome post!

SJB said...

I boleh imagine dah heheh. Memang cantik.

SJB said...

Oh..i lupa, serious juga muka tu Izan (^_^).

Ms AiReEn MoHd said...

bagussss berjalqan jer keje kowang....leh jd petunjuk sok luse blog ko neh sape yg travel nti

Missing Cat said...

bestnyer izan...tp, klu takde bunga mcm tak cantik sgt tmpt tu kan...??? mcm padang permainan yg kosong jek...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ishh...klo ade tulip kt ctu..confirm cun abes...

jajarina said...

wah, beshnyer.. sy pun peminat tulip tp tulip saye smue plastik jek.. hehe next tym, biler sis pegi tym musim bunga, jgn lupe amik pic tulip byk2 k... =D

Mrs.Sheikh said...

aku suka tgk snow cap ko tu..betul ke tu snow cap? kaler purple laa..lawa!!

lily lotus said...

nanti dah banyak bunganya ko kena pergi lagi..khas untuk we all..huhu

Delimasari said...

leh g kali ke 2 le yerk nk tengok bunga tulip yg sedang mekar =[ bestnya

rasp said...

i dah leh imagine la...
mesti cantik banget kat situ...
leh buat filem hindi...

Erin Rashid said...

alamak..salah timing daaa
tentu tulip takde kan musim sejuk
weh sejuk la izan
blk hotel aje panas2kan badan
hahahha

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month