bunga lili putih

Inilah dia pokok bunga 'Calla Lily'. Yelakan Pokok lili ada macam2 jenis kan. Pokok ni berdekatan ngan kolam ikan depan rumah kitorang.






Pokok lily yang berdekatan ngan kolam ni bukan main rancak lagi dia tumbuh. Penuh bunga. Aku ada tanam gak kat tempat lain. Tp lambat nak tumbuh. Bunga pun sekuntum jer baru naik. Sebabnya pokok jenis ni mmg perlukan banyak air.


Ni la dianya pokok bunga lily yang aku tanam tp bukan berdekatan ngan kolam. Sekuntum jer bunga dia =)

posted under |

23 critics say:

NenekPenne said...

cantik...

potong taruk dalam vase panjang....

letak kat ruang tamu....

Nora Fuad said...

nice! lovely! sweet!

syisyi said...

k.izan..cantiknye!calla lily ade kaler purple x?hehehe

fazemy said...

Cantik. Mcm bunga kat umah mak. Tp bunga plastik je lah. sebijik rupanya. hehe.

rasp said...

subhanallah....cantiknya sis...
mmg beruntung tul u dpt tengok all the wonderful God's creation kan...

rasp said...
This comment has been removed by the author.
lily lotus said...

tersedak2 aku. baper banyak lily daa ko sebut dalam entry ni..haha

Queen said...

kalau tanam banyak2 boleh supply dekat saya..wat handbouquet paling cantik..heheheheh

~ Lady ell ~ said...

cantik2 nya bunga yg izan tanam ni ya.menjadi bukan main lg.geram je tengok nyer..

sWeEtdArLinG said...

putih itu suci.. hehehe aku tak tahu nak komen apa sebenarnya tp aku naaaak jgk tggal jejak kat sini... ahahaha ampuuun jgn marah

Ms AiReEn MoHd said...

zan rajin giler ko ni kan ....dalm mecam pokok aku tgk hah kat blog ko...da mcm blog tanam menananm jerk hah...bagus zan...aku ni takat beli pokok kat ikea pastu seminggu pokok tu mampus...haus hah..aku lupe siram...

missgee said...

Izan..
Blog ko makin mekar
ngan bunga2..^^

Delimasari said...

yang sekuntum tu ingin menyendiri ke?? cantik

☆ lieya latif ☆ said...

hai salam kenal,

wah cantik2 la izan....mcm bunge tipu plak....segar bugar jadinye haaaa......

Joyah Sempoi said...

hai izan..tak pernah plak kita jumpe yang putih salju tuh..

kat sini, diorang pun rajin tanam cik tulip nih..nanti ader masa nak jugak snap pictures orang2 ni tanam bunga2..:)

Ticer Syah said...

kami pon ada gak..akkakak.. tp hat tipu ponya la..kakaka. letak dalam vase mmg santek.. huwaaaa..nak satu wehhhh

SJB said...

Saya pun mahu cari bunga ni heheh. Tidak mahu ketinggalan :D.

happyichigo♥ said...

suci murni nya bunga lily niii!

nazrirazra said...

cantik bunga tu...
Naper tak ada bunga taik ayam?

Kniedaz said...

cantiknya...

Me, Mrs Taj said...

slalu tgk bunga lily yg plastik...huhuhu

eikasyaza said...

Kite suka sgt bunga nie...nk cr benih...kt mn eh...kalo de tolong bgtau boleh x??? plisss...hehe tq

awin said...

Saya sedang mencari pokok ini. kat mana beli benih tolong bagi tau ye.. atau boleh x saya nak beli pokok dia... plsss

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month