putik buah ceri

Bak kata Eryn, blog aku ni udah ruper blog agriculture jer kan. Banyak citer pasal buah-buahan, bunga-bungaan, dan sayur-sayuran =) Kali ni nak cerita pasal pokok ceri depan rumah kitorang pulak.

Bunga2 ceri yang serba putih sudah pun kering layu. Sekarang ni muncul sudah putik2 buah ceri.

Tak lama lagi dapat makan buah ceri. Segar dari ladang. =) Ceri yang ada kat Msia yang selalu mak mak kita buat kuih tu telah dijerukkan. Sangatla manis, aku mmg tak gemar langsung. Tp buah ceri segar, aku suka sgt2.

Aku akan update perkembangan pokok buah ceri ni dari masa ke semasa untuk tatapan korang semua =)

posted under |

15 critics say:

Missing Cat said...

hehehehe...ceri ni tak masak lagi ek...hehehe...bestnyer hidup ko...

SJB said...

Cantik pokok cherry tu kan. Lepas tu dapat makan buah nya lagi. Wah..memang best ni.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

xpnh rase ceri y btl2 fresh..sll mkn y wat kuih tu je la...

rasp said...

tu la sis,
i pun tak suka ceri kat sini...
manissssss semacam je...

atty's said...

tingat lak masa kecik dulu ..rajin gak petik buah ceri malaysia..hehehe

lieya_latif said...

ooo mcm tu bunge buah ceri...cantik laaa...mcm bunge sakura pun ade ....cantik sangat2!!!

wao!! tak sabar nak tgu ceri tu masak ranum...mesti lagi cantik kaler nyer

Dee said...

ceri..so sweet..ngan merahnya..mesti manis dan sedap..

lily lotus said...

bila dah merah semuanya..mesti nampak sexy pokok ni..boleh :D

Mama Hanim said...

alahai izan.. best btul tu.. jeles la..

Puan Saiman said...

Salam dik,

mmg betul adik cakap tu. Ceri2 yang dijerukkan mmg manis, kadang2 terlampau manis sampaikan rasa tu pun seakan2 pahit. Mesti best kan makan buah ceri 'fresh' dari ladang...

Semoga adik sihat dan bergembira di samping suami dan bunga2an adik....

Salam....

Katak Ijau said...

ijan..betul la..
aku rase ko ni dah mcm tukang kebun lak..haha
byk betul bunga2an ko..
nampak sgt peladang yg berjaya..hehe

btw, aku ade tag kan ko soklan
sile check kat page aku yer... :)

Kniedaz said...

apa rasanya buah ceri segar? tak suka ceri sebab manis upanya yg tu dah jd jeruk ke?

Delimasari said...

segar buah tu

Ms AiReEn MoHd said...

bunga tu sungguh suci beb...warne nyer la..ko ape cer...lame aku tak mari blog ko kan!!!mirko sihat ?ko sihat..ape lak aku tanye mirko dulu....sebab die penyumbang gambo dlm blog ko....heheheheh..thn ni balik m'sia tak?

Me, Mrs Taj said...

bestnya dapat petik buah sendiri..smbil petik sambil ngap masuk mulut..hahaha

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month