mari mengipas

Jualan makanan telah diadakan di Embassy Malaysia semalam. Banyak makanan2 menarik boleh didapati. Jualan makanan ni dapat sambutan yang hangat dr orang2 italy dan juga dari embassy2 lain. Maklumla kitorang kat perantauan ni bukan selalu leh jumpa makanan2 Melayu. Bila jumpa tu, apa lg ambil kesempatan la kan.

Dalam menu jualan semalam ada satay. Wah... lama aku tak makan satay ni. Sungguh laku satay Malaysia. Kejap jer licin. Orang kuat kat belakang jenuh nak kipas satay. Satay asyik abis jer. Tempahan banyak lagi yang diterima.



So, aktiviti utama semalam adalah mengipas satay. Abis satu embassy bau satay. Harum semerbak. Aku tak kipas pun. Tukang tengok jer. Hahahaha (sebenarnya aku skang ni bekerja kat embassy malaysia )


Antara orang2 kuat di belakang tabir. Termasuk la aku. Tukang tengok =)


Bukan setakat satay jer. Banyak lagi menu2 yang lain. Kuih muih yang menarik ni. Aku siap beli bawak balik untuk Mirko. Ni kuih semua ni semua dia suka. Aku jer yang da jarang buat kuih sejak kerja ni.

p/s: dari hari ahad aku asyik sakit kepala. akan kurang update minggu ini =(

posted under , |

17 critics say:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

kipas jgn x kipas..byk tol mknana msia sis..

Cik Pah said...

cik pah kat sini pun jarang dapt makan kuih lopes.. my fav tuh..

☆ lieya latif ☆ said...

wah ....bestnye.....dok negara org pun dpt mkn masakan malaysia kan.....lagi2 tgk sate tuh.....

POSH76 said...

bessnyer makan sate kat sana...terasa cam kat negara sendirikan...hehe

NenekPenne said...

kalau jarang jumpa memang suka kan makan kueh2 malaysia ni..
tapi kalau hari2 jumpa, pegghhh siap boleh pilih2 pulakkan..nak nak kalau time bulan ramadhan...

sz | m.a.s.s said...

wahhh bestnya...pasni kalo nak p itali dah tau dah g cr izan kat embassy..hehehehe

atty's said...

kty yang tgk semua kuih2 tu pun ..terliur izan...kono g pasar malam nampaknya nieh..

Kniedaz said...

wah..seronoknya berkumpul ngan Malaysian yang lain..mesti kenyang giler hari tu..makan macam2..hehe

Dee said...

kalo dh duduk perantauan tu..mmglah kan..dpt food malaysia mmg rasa heavan sungguh..

rasp said...

tukang tengok pun penting gak....

lily lotus said...

bagusnya :)...dapat merasa macam seketika diterbangkan balik ke malaysia

Nora Fuad said...

kak @ malaysia ni lebih suka spaggetti drp satay: agaknya sebab satay mudah dibeli.. he he.. spaggetti yang sedap pulak susah dibeli (baik, dimasak sendiri)

missgee said...

Lumayan sungguh
makanan2 itu..
hehehe

happyichigo♥ said...

wow...semua kuih2 malaysia nampak hebat di italy...lagilah sate!

Cath J said...

best nyer...duk jauh2 pun masih dapat merasa makanan tempatan..... ^_^

SJB said...

Ohhh you kerja kat embassy Malaysia. Wah best nya.

Kalau saya ada kat sana, for sure I beli semua jenis kuih tu hehehe.

Delimasari said...

xkisah tukang tengok janji dpt nyum222

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month