wedding of the year

Sabtu lepas 8 May 2010, berlangsungnya majlis perkahwinan kawan Mirko. Kawan Mirko yang lelaki tu, Simone namanya.


Majlis Jamuan makan tengahari bersama pengantin diadakan di dewan di sebuah hotel yang wujud sejak tahun 1594. Sungguh bersejarah hotel ni. Dalam hotel ni sungguh cantik dan unik sekali.





Cuaca pada pagi hari Sabtu aritu tidak berapa baik. Hujan lebat sungguh. Suhu plak sejuk yang amat. Nasib baik bila da petang, cuaca semakin baik. Pagi tu mmg aku kesejukan (esoknya tu aku terus selsema...huhuhuhuh). Oleh kerana suhu aritu amat sejuk, aku tak amek banyak gambar. Layan jer la gambar yang ada yer... =)






Next week pengantin berbulan madu naik cruise. Syoknya...

posted under |

29 critics say:

gift lover said...

sweet! :)

Missing Cat said...

wa...cantiknyer ko dlm gmbr ni...aku cemburu yer...hehehehe

bspotgurl said...

pengantin baru nak naik cruise, pengantin lama tak planning gi memane ke? hihik.. morning Izan, how sre you?

NenekPenne said...

ur coat or whatever u called it and ur baju nice la dear....

sorry to ask, cemana nak makan food tu? halal ker?

☆ lieya latif ☆ said...

cantiknye pengantin...cantiks sangat...semoga bahagia hingga ke akhir hayat.....

seronok tgk majlis di tempat org.....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cantek pengntin tu..honeymoon kt cruise..uii..beshnyerr..

happyichigo♥ said...

waaa..sukenye tengok dressing izan, lawa dan classy...malah wedding pun kat hotel yg classy...tahniah untuk simone and wife...

Diarihatiku1976 said...

IZAN.. LAWO SUNGGUH TEMPAT TU.. KENA JE NGAN PENGANTIN YG SAMA PADAN TU... DAN YG PENTING AKAK TGK KO MAKIN LAWO GAK....

rasp said...

mmg grand lah tempat dia sis...
and u look ever so gorjesssss...
hope u'll feeling better now...
take care!

Ms AiReEn MoHd said...

aceh wah cun nyer kawan akuizan ngan husband nyer..phewiitttttt...lame tak jenggah ko?ko ape kabo?line tenet umah aku macam ampeh

lily lotus said...

congrates to the newly wed couple. the husband photographer gak ke. anyway cantiklah the place..ehh kau pun cantik hokay :)

Cik Pah said...

italian jugak ker pengantin pompuan .. macam chinese look jer

Dee said...

sweet tol pengantin baru..n pengantin lama tu pun..hehehe..

iva saionji said...

sis bila nak honeymoon..??hehehe..so cute

missgee said...

Nengok gambar kawen
adalah perkara yg menyeronokkan :)

Izan said...

GIFT LOVER -
thanks

MISSING CAT -
cantik ker? TQ. Jgn la cemburu. ko pun makin ayu dan makin slim skang ni.

BSPOTGURL -
tu la.. pengantin lama pun sibuk gak nak naik cruise. huhuhu. bila ntah...

NENEKPENNE -
minggu tu naik bingung kepala nak cr dress. Dress yang ada sesuai untuk musim panas.

For ur information, wedding ceremony kat sini diorang akan sediakan mcm2 makanan. Menu untuk wedding selalunya ikan. Akan ada juga hidangan yang ada daging tak halal. Just refused or otherwise diorang akan sediakan khas vegetarian meal. =)

Izan said...

LIEYA LATIF -
thanks dear. Mmg best dpt kenal culture org kat sini. Best jugak share info ngan bloggers yang lain. =)

PRINCESS N -
N plak nnt honeymoon kat mana?

HAPPYICHIGO -
thanks a lot dear.

KAK INA -
thanks kak ina.. Jgn puji lebih2, malu saya... hehehe

Izan said...

RASP -
tempat dia mmg cantik giller. Makanan dia on that day pun very sedap. =) Skang ni masih lg selsema. huhuhuhuh

ERYN -
aku sihat alhamdulillah... cuma selsema skit lepas wedding aritu. Line tenet ko hampeh? patut la lama ko sunyi sepi..

LILY LOTUS -
thanks lily.. kembang aku kene puji ngan ko. hahahahha. pengantin laki tu bukan photografer. tp pelukis buku dan gambar.Org seni la jugak....

CIKPAH -
haah cikpah. pengantin pompuan tu italian. ada rupa chinese look ke? tak perasan la plak saya.

Izan said...

DEE -
tu la... gambar pengantin baru tak banyak pun. gambar pengantin lama yang banyak. hahahaha

IVA SAIONJI -
bila nak honeymoon. tu la mmg nak pi honeymoon lg. kene buat budget la ni

MISSGEE -
btl tu.. mmg best pun nengok gambar kawen. =)

atty's said...

lawa ar pengantin..sama cantik sama hensem,

Sz said...

izan, masa tgk gambar berempat tu hampir tersilap pasangan pengantin..heeheh...canteks!

Delimasari said...

nmpak grand betul

Delimasari said...

fuhhhhh - cantik kat sana yerk

Signorina Syima said...

izan.. ko jaga badan yeh?? tak naik pun badan.. orang kata lepas kawin badan naik...

jelesnya tgk ko...

~ Lady ell ~ said...

mirko nmpk berisi...
italy mmg bnyk bangunan bersejarah kan...suka tengok.

Erin Rashid said...

a'ah cantikla gmbr hotel lama ni
ever green je kan
both of u pon still cantik
tp rupa bride tu tak mcm org italy la
mmg bkn ke?

SJB said...

Wah..cantik oh tempat ni. memang kan Italy ni memang banyak bangunan yang lama lama. Eh..bila lah dapat pigi sana ni.

Anyway, Congratulation to the Groom & Bride.

Izan said...

ATTY'S -
thanks kakty... =)

SZ -
ish... camana leh tersilap plak ni =)

DELIMASARI -
kat area hotel tu mmg cantik sgt2...

SIGNORINA SYIMA -
aku tak jaga pun... badan aku naik apa cuma tak banyak sgt.

org kata lepas kawen badan naik... untuk lebih tepat lagi badan akan naik pas bersalin =)

Izan said...

LADYELL -
hahahaha... Ell bukanlah orang yang pertama kata Mirko berisi. Ramai yang kata dia berisi pada aritu.Mmg dia makin berisi pun. Isteri dia rajin masak =)

ERIN RASHID -
betul tu erin... tenang je kat situ... sedap mata memandang. Pengantin perempuan tu org italy la erin...

SJB -
Italy mmg banyak tempat bersejarah yang best2. Satu hari mesti sampai jugak u ke Italy ni =)

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month