durian malaysia mari

Last week ada rezeki dpt makan durian. Durian didatangkan khas dari Malaysia. Tp durian da tak de kulit la kan.. Tu pun berselera aku makan. Maklumla da berapa tahun aku tak makan durian. Kitorang makan durian ni kat offie actually. Tak bawak balik rumah pun. Kang bawak naik train ada jugak org italy pandang serong kat aku kang. Bau apa la yang semerbak ni kan...

Tu pun masa kitorang tgh belasah makan durian kat dapur kat office semua org2 italy dlm office da bising bau apa yang busuk ni. Mcm bau gas pun ada. Diorang la yang kata. Mana taknya satu level aku tu bau durian. Hahahahaha


Durian ni sebenarnya di bawa oleh org2 Msia yang dtg ke Rome. Kat sini ramai org Msia yang dtg untuk kursus, seminar dan sebagainya. Kekadang ada yang baik hati bawa buah tangan untuk org2 Msia kat sini. Rezeki2. Alhamdulillah...

posted under |

21 critics say:

Delimasari said...

terasa nk mkn durian plak..

POSH76 said...

sini pun musim durian.....hehe

cikmin said...

ishhh..dasat dah tu baunya kan sampai bau 1 opis..pedulik la kan..asal dpt mkn doyan...best!

ieda said...

salam perkenalan..
kat m'sia musim buah2an sekarang..kalau kt itali sana ada jual tak?masa g jln2 kat australia dulu penah gak jumpa durian..tak pasti plk berapa harganya.

Mama Hanim said...

rezeki izan tu.. stay kt rome pn dh bleh makan durian..

kami yg duk kedah ni blom jmp durian lg..huhu..

Dee said...

fuh..mesti ko rasa heavan dpt mkn durian kan izan..

lily lotus said...

lepas makan ko jaga bercakap dengan diorang. kang kantoi ko yang makan..hihi

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...dpt gk mrase durian..N tgh mkn durian kt ofis ni haa..ade staff bwk...huhu

Kniedaz said...

makan durian kat ofis? hehe..marko makan durian tak?

sz | m.s.s said...

ooo sedapnya....kira ok gak la blh lepas durian tu naik flight ek....rezeki rezeki :)

NenekPenne said...

kita kat sini tak termakan pulak duriannya...aishhh.. buat tempoyak pun sedap...

SJB said...

wah..best ni, ada orang yang baik hati tolong bawah kan durian untuk you all. Jeles lah.

Mrs.Sheikh said...

syok la kan makan durian kat sana..
hahha .. mesti idung italian kembang kempisss :D

rasp said...

lepas ngidam gitu kan...
i yg dok kat malaysia nie pun lum dpt lepas ngidam huhuhuhu...

Izan said...

DELIMASARI -
nnt makan buah durian ingt la kat org jauh di perantauan ni. huhuhuhu

POSH76 -
pos la skit posh..

CIKMIN -
sapa tak tau bau durian sungguh kuat =)

IEDA -
salam kenal kak ieda. kat italy tak pernah nampak org jual buah durian. kalau ada da lama saya beli. hehehe

Izan said...

MAMA HANIM -
la... apa lagi pi cepat beli durian..

DEE -
heaven giller... hingga menjilat jari. hehehheh

LILY LOTUS -
mmg diorang kecoh2 sapa la yang makan durian ni. aku apa lg buat la pengakuan berani mati.semua dok jauh2 kata bau busuk. hahahhah

PRINCESS N -
best kan makan durian kat opis. hahahahah

Izan said...

KNIEDAZ -
Mirko pernah makan durian masa kat msia. Tp dia kata tak de la special sgt. bau tu yang tak tahan...

SZ MSS -
lepas... ntah camana leh lepas. =)

NENEKPENNE -
sib baik saya tak minat sgt tempoyak =)

SJB -
u balik msia aritu sempat tak makan durian?

Izan said...

MRS. SHEIKH -
hahahaha... mmg betul pun. kembang kempis hidung diorang semua

RASP -
ish.. camana ni. org jauh da makan durian u tak makan lagi. =)

BeMiE said...

baru lepas melantak durian ngan adik petang tadi... kencing pun dah bau durian dah ni.. heeheh

Tny said...

Ini tol2 rejeki :p~

Erin Rashid said...

beb, cmner org yg bwk durian tu naik flight?
boleh la pulak lepas?
hehehe nasib t
rezeki utk ko mkn.. :p

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month