siram sayur sayuran

Balik kerja terus pergi belakang rumah nak siram sayur sayuran. Skang ni panas terik. Kalau tak siram selalu pokok cepat mati....

Pokok bawang kitorang yang da makin membesar. Pokok bawang ni sebelum ni lagi banyak. Tp da selalu ambil daun bawang untuk masak. Bawang yang fresh tu kitorang selalu campur dengan salad. Sedap kalau makan salad ngan bawang fresh. =)

Fokus skit...


Tgk salad kitorang lak. Kalau korang ingat tahun lepas kitorang tutup salad kitorang ngan jaring. Tujuannya adalah untuk elakkan dr kene makan ngan burung. Tahun ni kitorang tak tutup pun ngan jaring, ingat kot burung tak kacau la salad kitorang bab pokok ceri penuh ngan buah ceri. Mesti la diorang makan buah ceri tu kan.

Tp sangkaan kitorang meleset. Habis pokok salad kitorang kene makan ngan burung. Banyak kali Mirko nampak beberapa ekor burung tgh menjamu selera kitorang punya salad yang segar dari ladang. Tp malas la nak halau. Rezeki diorang.



Masih ada lagi salad yang kian membesar. Nanti leh tanam lagi salad lain. Musim panas ni kejap je salad membesar.

posted under |

13 critics say:

sWeEtDaRLinG said...

bangga aku tgk tanaman ko tuuu....

SJB said...

Subur juga tanaman you ni. My salad belum cukup besar lagi huhu.

sukahati said...

cam best jer aku tgk salad2 ko tanam...segar bugar!

lily lotus said...

terbaik dari ladang!

syiera said...

sis,seronoknye,semua tanaman menjadi je kat sane..hehe

Dee said...

wei..rajinnya ko..eloklah zan..dr ko bercucuk tanam kt Farmville FB tu..nan ado hasilnya..yg ni terang-terangan merasa..hehehe..

atty's said...

rajinnya izan bercucuk tanam ..

@xiM said...

BESTNYA LEH TANAM SALAD!!

Diarihatiku1976 said...

waduhh.. izan ni memang suka cucuk tanam yelkkk... mcm-mcm adaaaa...

Cath J said...

beautiful garden.. love all the green salads... ^_^

iva saionji said...

bestnya tgk salad2 tuh....huhuhu..kan best kalau kat msia leh tanam dan tumbuh segar bugar camtuh...kat cameron je leh dapat...huhuhu

Delimasari said...

menjadi tanaman IZAN....

Ms AiReEn MoHd said...

eee rajin tul la ko n..aku ni hah beli pokok kecik kat ikea tu pun kejenyer asik mampus jerk....tgn aku ni panas mcm bara kot...tak penah jadi kalau tanam ker jaga pokok ker???

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month