winter preparation

Musim panas da berlalu... Sekarang ni tengah musim luruh. Daun2 da mula gugur... Pokok2 semua da terbantut tumbesarannya. Pokok cili aku kat belakang rumah tu buah dia statik cam tu. Tak besar2 da beberapa minggu. Masa musim panas aritu sampai tak larat nak kutip cili padi. =)

Persediaan untuk musim sejuk, harus la mencari kayu api. =) Nak cari kayu... Nak cari kayu...

Nampak, banyak kan kayu... Kayu ni semua kat rumah my parents in law.. Nampak jer banyak tu. Tp tak cukup. Musim sejuk kat sini amat la sejuk... Masuk bulan 11 nnt da nak start pasang heater sampai la bulan 5 atau 6 tahun depan. Kat sini boleh dikatakan sejuk sepanjang tahun. =)

posted under , |

7 critics say:

Nora Fuad said...

hi... banyaknya kayu... rasa macam nak cari kayu juga, prepare musim sejuk.. he he.. di malaysia pun kerap hujan..

novel tu dis nanti kot. Mungkin boleh jadi hadiah tahun baru kot.

RiEz said...

ye ke dasat2....

Izan said...

KAK NORA -
congrates kak nora untuk pengeluaran novel akak tak lama lagi...

FARIHA -
mmg dasyat pun. hahahahah

nanie said...

izan...bestnye winter.x nk import kengkwn g sane ke.?? ekekee...

Delimasari said...

mesti sejuk sgt nnti tu!!!
kayu udah bersusun nunggu utk dibakar...............

SJB said...

Same here, kena cari kayu for winter hehehe.

rasp said...

uish tak cukup kayu2 tu ek...
brrrrrrr tak leh dibayangkan sejuknya :)

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month