CJ7

Korang mesti da pernah tgk citer ni kan? Da lama citer ni kuar kat Msia. 2 thn lepas lebih kurang. Aku ingt sebab masa tu kitorang berada kat Msia dan citer ni tgh ditayangkan di panggung wayang.

Citer ni tak kuar panggung wayang kat sini. Tahun lepas aku terjumpa citer ni kat Blockbuster. (Tempat sewa DVD) Aku pun apa lagi pinjam la sebab aku mmg minat cerita Stephen Chow ni. Masa aku pinjam citer ni aku layan sorang2 jer. Mirko jangan harap dia nak layan citer cina. Masa aku tgh layan citer ni, Mirko tgh wat keje kat komputer.

Tapi sambil2 tu dia dengar dan ikuti la jugak cerita ni secara tidak langsung. Lepas abis cerita CJ7 ni dia kata not bad jugak cerita ni. Keesokan harinya dia suh aku pasang lagi citer ni sebab dia nak tgk plak. Terpaksa la aku nangis skali lagi bila tgk citer ni sebab masa nak ending citer tu agak touching
. Huhuhuh



Jangan tak tau, sekarang film CJ7 ni menjadi salah satu filem kegemaran Mirko. haahahah... Tu la mula2 jual mahal, skang kan da suka. Tapi masalahnya kitorang mmg tak jumpa DVD ni dijual kat sini.

Namun akhirnya adik ipar aku jumpa DVD citer ni selepas aku suh dia try cari kalau jumpa. Adik ipar aku pun bg la hadiah DVD ni sempena krismas tahun lepas. So sejak tu mmg kitorang asyik pasang citer ni. Seminggu sekali mmg wajib pasang citer ni time makan malam. Setiap kali tgk, tiap kali tu jugak aku nangis... Huhuhuhuh....

Aku suka sangat lakonan budak lelaki (Dicky) dalam citer ni. Selepas cari maklumat mengenai filem ni kitorang dpt tau yang budak lelaki dalam cerita tu sebenarnya budak perempuan. Wah, giler tak macam pompuan dalam citer CJ7 tu. Sebijik cam budak lelaki. Mmg berbakat budak tu.

Baru2 ni aku terkejut lagi sebabnya baru tahu yang budak yang selalu buli Dicky tu pun sebenarnya budak perempuan jugak. Pandai tol budak2 ni berlakon. Aku suka watak pembuli tu. Hahahaha... =)

posted under |

9 critics say:

atty's said...

cj7..citer ni mmg besh..jadik kegilaan masa tu.

rasp said...

uishhh terkezut gak i tau budak tu budak perempuan...
kalo u tak cakap mmg sampai now i sangkakan tu sememangnya boy...
hebat!

Lieya said...

Yahhh cj7 mmg best wooo cite nie, rugi sape xtengok.. hikkk

pRincESs_N said...

hoho..tgk cj7 byk kali pon x jemu..sgtt lawak ok..

nqr said...

jalan ceta dia pon bagus kan?aju mesti nanges tiap kali tgk ceta ni.. hehehhe..aku sedih part bapak dia mati tu..memula tabah betol dia..pastu aku dh start meraung part dia halau cikgu diaa balik dia kata dia penat nk rehat tp sbenarnya nanges..uwaaaa

syieranuar said...

haha k.izan,budak laki tu mmg cute kan? :)

CathJ said...

aku pun suka movie ni... buat kita nangis... hihihi... lama tak tengok... nanti nak watch lagi lah...hihihihi....

Kancilbiru said...

ha ah betul..filem ni memang best. haritu siap pegi kedai cari DVD cj7 ni..tapi dah tak dak...tuan kedai tu cakap, "tu movie lama laa.." hahaha...

Delimasari said...

lama xlawat kat sini
suka juga movie nangis222 ni...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month