nilai sebenarnya

Inilah dia sebenarnya nilai matawang di atas.... Euro 2 = RM 10 (lebih kurang, ikut kadar pertukaran matawang asing)

Pada aku besar la jugak 2 Euro ni weh. Dengan 2 Euro boleh beli 5 botol mineral water botol kecil@ supermarket, dengan 2 Euro boleh beli 3 coklat Kinder Bueno, dengan 2 Euro boleh breakfast dengan capuccino dan cornetto dan kekadang leh ada baki lagi.

posted under |

11 critics say:

Dee said...

muahaha..salah...

nohasyida said...

besar nilainya 2...huhuhuh

rasp said...

uishhhh mmg besar tu sis...
mcm2 leh dapat...

Lieya said...

Hahahha 2 euro rupenye, punyelah jauh meneka... haiskkk almaklumlaaa tengok syilingkan. kat m'sia mane ade duit 2ringgit dlm syiling singgit pun tadoo.. ehehehe

sW33tdARLiNG said...

wahhh gitu rupanya...

nqr (qistina) said...

betul... 2euro tuh besorrr nilainyaaaa..... tapi money changer sini eksyen tak nak terima 2euro (mostly syiling) utk di tukar...

RaNiA said...

yeaaa...betul la kite teka 2 euro..weh byknyer kinder leh dpt..jeles nieh..

~ Lady ell ~ said...

bukan besar lah jugak...dh memang sah2 besar nilainya tu...

cikmin said...

izan..cikmin ada banyak tau syiling2 euro ni..hubby bawak balik masa kerja kat ireland beberapa tahun lepas..dia terlupa nak convert kan...nanti pi italy boleh buat belanja lah..hahahaha..

Erin Rashid said...

ngeh ngeh ngeh
b4 blk msia hari tu kami hbskan syiling dgn pergi ke kedai. mcm2 bleh beli kan? sbb kalo blk msia kat mana leh tukar RM dgn syiling2 ni kan..?

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: huhuhu!!! Saye still simpan syilling 50 cent Euro... 50 Euro suda tukar kat money changer... :p ::.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month