air terjun lagi

Tahun ni kami pergi lagi ke Marmore Falls. Kali ni kami gi beramai2. So suasana lebih meriah lagi. Kitorang gi time ni Public Holiday kat Italy, giller ramai org yang melawat air terjun ni jugak pada hari tu.



Suasana sangat panas. Kene percikan air terjun ni rasa segar dan nyaman sekali.






Kat area ni kitorang berhenti kejap. Ada jugak tempat nak shopping untuk survenir.

Selepas berhenti beberapa minit kitorang sambung perjalanan. Menuju ke puncak air terjun ini. Giller penat nak naik tangga ni. Mengah sekejap. Da la lama aku tak buat aktiviti2 fizikal ni.

Yang lain2 semua da maju ke depan. Tinggal aku ngan Mirko jer yang ketinggalan di belakang. Tak larat, dua2 pancit...

Finally, selepas hampir setengah jam berjalan dan mendaki tangga yang sempit dan penuh sesak ngan manusia, sampai jugak kitorang kat puncak bukit ni. Kat sini leh nampak air tejun ni depan mata.


Orang ramai nak mampus. Nak tangkap gambar pun payah.



Indahnya pemandangan dari sini. Saujana mata memandang =)





Ha... nampak tak gambar di bawah ni, area yang kitorang berehat tadi. Kat area jual survenir. Tinggi kan kitorang mendaki. Tinggi tak tinggi sangat la... Orang cam aku yang da lama tak bersukan ni mula la cepat penat. Tambah plak lemak da semakin berleluasa.. Hahahahahah

Selepas melepas penat dan bergambar kitorang terus turun balik. Orang terlalu ramai bersesak2. Nak relax2 pun tak leh. Tambahan plak perut da lapar. Tak sabar nak turun sebab nak gi makan plak.


Menikmati pemandangan2 yang indah kat area ni. Banyak lagi tempat yang kitorang tak abis pusing. Disebabkan terlalu lapar kitorang just ignore jer. So next year la plak kan leh gi lagi.

9 critics say:

Dee said...

cantik nya waterfall tu..

lily lotus said...

pitam tgk baper tinggi ko dah daki tu, agak2 turun tu diorang buat ala2 tempat slide best gak tu..huhuhu

Nora Fuad said...

wahhh izan, seperti biasa..best gilerrr

SJB AKA SUE J-B. said...

Wah! banyak nya orang nak tengok air terjun. Nice pictures.

FootStep said...

wah beshnyer... feeling good for sure kan..

sW33tdARLiNG said...

lama giler tak tengok ko... tu laa lama sangat menyepi.. hehehehe

RaNiA said...

dah tue..mananya souvenir i cik izan oiiii..:p

Delimasari said...

tinggi tu IZAN weiiii

Sue Mommy Cinta said...

best lah! chantek..sgt teringin okeh nk kesana...hukhukhuk...nway ko npe lama dh x update blog..?

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month