colosseum at night

Malam semalam aku stay kat umah parents aku. Malam tu dalam kul 11 lebih my parents nak g amek adik aku yg laki Shariman balik keje. Dia abis keje kul 12 malam. Kan petang tu kitorang g antar dia gi keje (Keje sambil belajar wat ice cream tu. Kira ala2 praktikal la)


Aku da ngantuk da.... ingt malas nk g tp si Shakirah plak ajak ikut bab dia nk bergambar pulak. Tak abis2 bergambar ok minah ni. So aku pun layan je la. Jom la kita ikut pi amek Shariman balik keje then g amek gambar kat sekitar colosseum di waktu malam.


Ni la dia colosseum yang amat terkenal di seluruh dunia. Penuh dengan sejarah. Korang pun mesti tau kan bab semua belajar sejarah masa skolah dulu kan. Jangan tanya aku bb sejarah aku failed ok. Hahahahhahaha. Tak de la failed tp aku kureng minat skit.

Colosseum merupakan salah satu tempat pelancongan yang wajib korang lawat apabila datang ke Italy. Klu datang Italy tp tak melawat colosseum, mcm tak lengkap la kan. Buang karan je klu dtg Italy tp tak g colosseum. Buat abis duit tiket je. Hahahahahha. Klu nk masuk colosseum ni kene bayar sebanyak 11 Euro lebih kurang RM55. Aku pn tak penah masuk. Hahahhahaha. Boleh tak da 3 thn kat sini tp tak penah masuk. Bkn tanak masuk. Setiap kali dtg mesti ramai org. Barisan nak beli tiket panjang giller. So tu yg buat patah semangat tu. Klu korang nk dtg dan nk masuk colosseum ni korang kene beratur dr pepagi buta ok. Klu tak alamatnya berjam la beratur baru nak boleh masuk.



Boleh tak diorang yg beria posing. Gambar aku plak tak jd. Gegar. Huhuhuhu. Tensen gua!!! Tak pe la nnt i suh my professional photographer amek gambar i ok. Konfirm tak gegar. Bila tu?? Tunggu je la bebila rajin nak jalan2 waktu malam lg.

So, sapa nk datang colosseum???

posted under , , , |

7 critics say:

aRa said...

Signora...santik la pic anda kat atas itew...serious...very the natural tau...pandai hang pose yek... :p

eedany said...

wah...bestnya!

eedany nak datang... tapi no money no talk...

:)

PHATABULOUS! said...

Eh.. tu kan antara tempat Jumper sll bertarung dengan Paladin? Ko masuk la ikot si Jumper ni, tak yah bayar tiket, tak yah beratur... boleh??

PHATABULOUS! said...

by the way aku amat suka ko nye posing tertido konon tu... huhuhuh

fauzi said...

kalo siang colloseum mcm batu2 yg buruk je kn? tp bila mlm.. cntikkk..! 1001 wonders..

lily lotus said...

alaa..masuklah dalam amik gambar..kempunan nk tgk nih.ntah keturunan ke baper baru smpi italy..:P
tq in advance!

*_*

Izan said...

to farah - hahahah... mmg serius ngantuk masa tu bab da dekat kul 12 tgh malam. Anyway, TQ di atas pujian anda. da kembang bontot da ni. hahahahahah

to eedany - mana la tau satu ari nnt ada rezeki kan.. leh la dtg...

to syima - klu betul2 wujud si jumper tu mmg aku da wat appointment ngan dia nk masuk colosseum free. hehehehe

ko suka posing tido konon2 yek? nnt aku posing lg ok. hahahahah

to erin - tu la pasal klu waktu siang tak nmpak keistimewaannya. waktu mlm sgtla cantik bila disinari dengan sinaran lampu2 itu.

to lily - insyaallah klu berkesempatan masuk dlm colosseum aku amek gambo ok.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month