i've been tagged

Udah kene tag ngan Cik Farah kita nih.. Sorry la lambat jawap bab semalam sehari suntuk out for duty. Apa lg keje tangkap gambo la ngan En. Mirko kita ni. So apa lg sila layan komen saya terhadap soalan2 yg telah dikemukakan

1. Nama-nama timangan oleh org yg tersayang :-


-->> Adik beradik dan juga parents call me 'Kakak' (cause i'm the oldest, anak sulung)

-->>Sedara mara, sepupu sepapat, dua pupu, tiga pupu, makcik pakcik call me 'Kakak' or 'Kak Izan'


-->>My husband call me 'Amore' ( maklumla org Italy. Ditranslatekan ke bahasa melayu = Sayang) Antara nama2 yg sering juga digunakan Baby, Bambina, Piccola

-->>My family in law call me 'Izan'

-->>Kawan2 call me 'Izan' or 'Zan' (nasib baik tak panggil tarzan)


-->>Nama yg pernah dipanggil oleh org2 tertentu dalam kelas masa kat UiTM Melaka 'Apai' (nama tu telah mencetuskan kontroversi yg aku sendiri pun tak sangka ianya akan berlaku. Org2 tertentu jer tau citer ni)


2. Anda seorang yang :-


-->>Pemalu ( Yes i am very pemalu ok)
-->>Amat sensitif dan cepat terasa. ( Amatla tidak bagus sikap ini)
-->>Ramai org kata aku ni garang. Am I? I don't know... U tell me (Everybody have their own judgement)
-->>Kuat nangis jugak. Huhuhuhu. (Dulu2 tgk citer industan konfirm nangis)



3. Insan teristimewa, describe apa yg membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda :-

Sapa lagi klu bkn suamiku tersayang. Dia suka buat lawak yg kekadang benda tu tak lawak pun tp aku yang gelak terlebih2 bab cara expression wajah dan mimik mukanya itu. He's very romantic person i've ever met in my life.


4. Makanan kegemaran anda :-

-->>I love Tom Yam!!!! Rindunya nk makan tomyam ni. Masak sendiri tak sama mcm kat kedai.

-->>Rindu nk makan ikan bakar cincah air asam.. Sedapnya.. (Udah meleleh air liur. hahahahah)

5. Favourite colours :-

Putih, Hitam, Biru, Ungu


6. Favourite songs :-

I love all songs of 'Dewa' ,'Padi' ,'Peterpan' (sume kumpulan Indon ni. Kumpulan Msia saya tak berminat. Mintak maaf yer)

7. Sikap yg membuatkan anda stress :-


-->>Klu ada kat depan aku pompuan yg perasan lawa. Rasa cam nk tampor je...
-->>Org yang perasan bagus padahal dia sendiri cam ntah apa2 je.


8. Benda yg mesti ada dalam bag anda :-

-->>Beg duit (Beg je ada duit nyer xde. hahahahaha)
-->>Handphone
-->>Kamera
-->>Pen dan kertas (cikgu aku penah kata pelajar cemerlang mesti selalu ada pen dan kertas)


9. Kali terakhir anda menangis beriya-iya, kenapa? :-

Lama da tak nangis beriya2 ni. Dua tiga ari lepas nangis masa tgk citer 'Just Like Heaven'. (i pun cenggeng jugak yer cik Farah)

10. Tag 5 rakan anda :-

Aduh.... Ni yang payah ni. Sapa aku nak tag ni??? Mari kita lihat sapa yg kene....
Erin @Shahurin Hilma
Som @ Sumarlina
Lily @ tak ingt la plak nama penuh. Jgn mare yer...

3 jer blh?? Tak mampu nak tag sapa lg. Saya budak baru kat sini. Huhuhuhuhu...
Apa lg korang. jawap la yer...

posted under , |

7 critics say:

NuRuL FaRiHa said...

Muahahah amore2 suke plak aku ngk layout korang ...camana nak tuko nih...

aRa said...

Agagagaga...terima kasih ye krn menjawab...

weh signora...i pun br tgk cerita Just Like Heaven 2 ari yg lepas...Agagagaga...corita 2 dah lama tgk...tapi i suka sgt cerita 2...dah ade kot 8 kali tgk...agagagaga...nangis meleleh tau tgk cerita 2...agagagaga

Izan said...

to fariha - tuko rieha jgn tak tuko

to farah - citer tu da tgk da 2 3 kali da tp setiap kali tgk tetap nangis. Hahahahahah

sukahati said...

aa..kene tag?? nnti la aku buat weh. KAlo rajin..hehe

lily lotus said...

aik..aku pun kena..huehuehue..oklah nnti dh selamat buat aku inform yer!

by the way nama penuh aku..lily suhana :P

*_*

NuRuL FaRiHa said...

hahaha bollywood...gue namau tgk...kasik coffee prince 20x ngjk pon sanggup....

Izan said...

to som - buat jgn tak buat.. layankan ajer

to lily - ah... lily suhana. now i remember

to fariha - bollywood tu dolu2 zaman skolah2 dulu. skang ni idak sanggup lg nk nengok

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month