my identity

Selepas berbulan2 proses dokumen sana sini akhirnya arini baru aku dpt kad pengenalan kat sini ok. Bayangkan nk wat kad pengenalan macam2 proses kitorang kene wat. Lepas kawen bulan 3 aritu terus kitorang apply nk wat kad pengenalan tp sebelum tu kene gi sana gi sini. Selepas hampir 4 bulan ke sana ke sini baru leh dpt kad pegenalan. Bukan apa org Italy ni mmg lembab skit bila wat keje. Hahahahahah. Alamak terkutuk org italy plak. Mintak maaf yer klu sesapa terasa. Ingat senang ke nk request any dokumen kat sini. Siap polis kene dtg umah wat inspection tau untuk wat pengenalan ni. Dasyat kan? Pas polis dtg umah baru la boleh pi wat kad pengenalan. Polis nk dtg umah kitorang aritu pun jenuh la tggu sampi sebulan baru nk dtg. Tensen tul aku menunggu.

Tp yang lawaknya kad pengenalan kat sini ada expired date . Setiap 10 tahun kene renew kad pengenalan. Rasanya dkt Malaysia kad pengenalan tak expired pun kan? Ish macam macam la kat sini. Tp kad pengenalan kat sini buruk la... Banyak komen la plak. Org da nk bg kad pengenalan tu kira da bertuah da... Ini la kad pengenalan saya...



posted under , |

12 critics say:

aRa said...

lor...mcm ni ke kad pengenalan diaorg??? agagagaga...ckit² mcm buku 3x5...ops...terkutuk... :p jgn mare ye...

Izan said...

to farah -

tak marah pun. Meh kita kutuk sama2. Mmg buruk pun kan. hahahahaha. Nak wat camana. Terima je la

fauzi said...

izan, besor nye kad pengenalan..? tatau la nih tgk kt gmbr, actual size mmg besor ker?
kang nk simpan kt purse boleh ke..?
hehhee..gmbr itu mcm pompuan amarica latin lak..hehehhe.. jgn mareee..!

Izan said...

to erin -

mmg besar pun erin.ukuran dia kecik skit je dr passport. dlm purse konfirm tak muat.

lily lotus said...

izan dpt warganegara sana ke..PR ke..apa ke..hikss..

Izan said...

to lily -

ni bukan dpt warganegara italy. msia tak benarkan warganegara lebih dr satu. ni kad pengenalan untuk org yang menetap di italy. kang tak de kad ni jd pendatang tanpa izan la plak kan. ehehehhe

axim said...

Buruk giler kad pengenalan diorang!!mykad lagi lawo ler...haha

Izan said...

to axim -

tau takpe... mmg buruk pun kad pengenalan ni. nak wat camana. redha je la...

NuRuL FaRiHa said...

ko simpan lg tak mykad ko...kang tak lik mesia pulak....

NuRuL FaRiHa said...

ko simpan lg tak mykad ko...kang tak lik mesia pulak....

Izan said...

to fariha -

mesti la ada mykad aku. sib baik la mykad tak expired. tak jenuh gak aku nk blk pi renew. hahahaha

NuRuL FaRiHa said...

hahahha betol2

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month