suamiku kene ngorat

Hari ini ialah hari pertama sales dekat Rome ni. Aku, suami aku ngan adik aku Shakirah gi la kat Via del Corso untuk shopping. Tempat tu antara tempat paling famous untuk bershopping di Rome ni. Kitorang smpi sana da dkt kul 6.00ptg. Sajer kuar lambat2, bab skang kan musim panas. Tak larat nk berjalan tgh2 panas ni.

Sampai2 sajer aku ngan adik aku apa lg mula la beroperasi. Masuk kedai sana sini. Masuk je tengok2, beli nyer tak pun. Hahahahaha... Orang punya la ramai... Tu yg malas nk shopping awal2 sales tu. Penuh sgt. Klu nak tggu da abis org barang2 sales pun mesti da abis jugak. Adik aku ajak masuk kedai ZARA. Ramainya org tak terkata. Kat dlm kedai tu aku smpi da tak nampak mana adik aku pergi. Sesat2 sampai. Adik aku keje ilang je. Ingt kot ada kat sebelah, Alih2 da ilang kemana ntah. Jenuh gak la nk mencari. Kedai tu klu kecik tak pe ini da ler besar ramai plak manusia dlm tu. Nasib baik la jumpa tak lama pas tu. Huhuhuhu

Pastu kitorang smbung jalan lg ke kedai2 yg lain. Suami aku tggu je kat luar kedai bab dia tak sangggup nk redah org ramai dlm kedai. Tambah plak ngan panas. Dia kata dia tunggu je kat luar. Mmg dia tak masuk mana2 kedai pun yang kitorang masuk. Klu dia masuk pun kejap je. Pas 10 min kat dlm kedai dia pun kuar la. Dia cuma masuk kedai buku ngan kedai CD jer. Masa kitorang masuk kedai beg suami aku dok la kat luar kedai (da mcm bodyguard je aku nengok. Hahahaha) Masa kat dlm kedai beg ni la satu kejadian telah berlaku. Aku tak de masa kejadian. Mirko la citer... Dia kata masa dia dok tggu kat pintu tu ada sorang mamat tinggi lampai badan siap borketul2 kenyit mata kat dia. Suami aku ingt mamat tu kenyit mata kat minah kat belakang dia ke kan. Dia pun toleh la kat belakang kiri kanan tak de sesapa pun. Hahahahaha. Mamat tu kenyit mata kat laki aku rupanya. Mmg sah mamat tu gay. Muahahahahha... Lawak2. bukannya aku yg dingorat, suamiku yg dingorat oleh seorang gay yg gagah perkasa. Tak dapat nk ku bayangkan.

Bknnya apa, yang lawaknya tu mula2 suami aku suh aku ngan adik aku jalan dulu. Dia jalan kat belakang. nak tengok klu ada mamat2 italy ngorat bini dia ngan adik ipar dia. Konon2 nak wat test la ni kan. Ha... last2 dia yg kene ngorat. Klu kene ngorat ngan pompuan tu kira normal la kan. Ni kene ngorat ngan laki. Kesimpulannya korang, sesapa yg suh aku cari mamat italy kat sini untuk korang mmg la susah da. Banyak mamat italy yg gay. Hahhahahahhahahha

Pas balik dr shopping kitorang terus g umah parents aku nk anta adik aku. Then singgah makan malam terus kat situ. Kitorang citer la kat parents aku yg Mirko kene ngorat. Mak bapak aku bukan main gelak lg. hahahahhaha. Mak aku siap pesan kat Mirko " U have to be careful Mirko"

p/s: tak sempat nk tangkap gambor bab sibuk bershopping. Last2 arini tak beli apa2 pun. Cuma survey2 barang yg nk beli. Bkn apa nk kene beratus panjang yg amat klu nk bayar kat cashier. So ari isnin ni kita sambung shopping. Hope weekdays tak ramai yg g shopping.

posted under , , , |

11 critics say:

fauzi said...

izan, erin rasa ur hubby tuh ada ciri2 lelaki idaman si gay tuh kot. lgpon, ur hubby face is so sweet. tp tol ker ramai lelaki gay kt sana?

Izan said...

hahahaha... betul la kot tu erin. Tp mmg betul pun kat sini ramai gay. Klu jumpa laki hensem pastu badan berketul2 tu, kebanyakannya gay. Huhuhuhuhuhuhu

sukahati said...

neh p shopping, budget tak lari ker akauntan??? :P
ZARA kat sana, price murah dr sini ker???

lily lotus said...

erkkss..u better ask ur hubby to be really careful..jeng jeng!

*_*

NuRuL FaRiHa said...

wahkakakak ko tanyer syima nak tak laki italy...aku namau2 atut2...

SueGinola said...

Alamak...biar btl??baru nk suruh Izan kenen2kn sorg...hahahah..xjadila nmpaknyer....

PHATABULOUS! said...

kiranya ko antara yang bernasib baik jumpa pure man... patutla kawan gay aku berpoya-poya nak ke itali...

lenkali kalau jalan ngn laki ko... ko kepit2 la.. tak delah lelaki lain nak kenyit2 macam tu... nasib baik tak ditampar bump si mirko tu... auuww.. tak kuasa mak!!

aRa said...

Bkn aje kat Italy tau izan...kat Masia pun dah mcm 2 tau...muka ensem...bdn berketul tapi gay... Dah jmpa/terkenal 2-3 org mcm 2...Syg tul...

Izan said...

to som - adik aku kata lbh kurang je arga ZARA kat sini ngan kat Msia. Cuma maybe certain2 model tak jumpa la kat sana

to lily - tu la pasal. i kene jaga my husband btl2 ni. kang kene rembat ngan gay. hahahahaha

to fariha - weh, bkn syima da ada ke chenta dia.

Izan said...

to sueginola - ish.. susah nk kenen2 ni. kang tersalah kenen kan padah jdnya. hahahahah

to syima - yeke? kawan ko da dtg sini lom?

to farah - tu la skang ni da susah nk cr lelaki. sume nyer da tak straight lg

NuRuL FaRiHa said...

muahahaha...aku dilanda sindrom muntah2

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month