nasib nasib

Tengahari semalam suami aku nak pergi beli barang2 keperluan dia untuk kerja2 fotografinya. Kedai yang kami nk pergi tu berdekatan ngan umah parents aku. So apa lg aku pun tepon la umah aku kata kitorang nk gi makan tengahari kat sana. Tepon2 parents aku tak dak la plak. Derang pi berjalan. Tinggal adik aku je ngan makcik aku kat umah. Ah tak kisah la mak bpk aku tak de tp aku gi jugak sana pi makan. Muahahahahha


Pas abis lunch aku pun ajak adik aku Shariman ikut kitorang pi jogging kat Tasik Albano. Dia pun tgh bosan dok umah skang bb da abis praktikal. So bawak la adik aku balik umah kitorang. Da hampir nak smpi umah kete mampus pulak. Tgk2 minyak da abis da..... Nasib baik la betul2 kat simpang nak masuk umah. Then kitorang jalan la kaki balik umah then gi pinjam kete my mom in law nak gi beli minyak. Nasib baik la jugak stesyen minyak dekat je ngan umah.


Kat stesyen minyak kitorang beli la minyak 4 euro je bab nak penuhkan botol yang kitorang bawak ni. Botol sabun basuh kain lagi tu. Hahahahahha. Pastu kitorang pun patah la balik ke kete yang tersadai tepi jalan bubuh minyak td. Suami aku kata kita tunggu kejap bagi minyak stabil bab tangki kering kontang. Pastu aku kata aku nak tunggu kat umah bab bawah matahari terik ni ada gak aku sakit pale nnt. Huhuhuhuhuhu.

Tak lama pastu suami aku pun try la start kete. Tak mau start la plak. Tgk jarum kat minyak tu still lg tak naik. Ish... minyak sikit sgt kot. So suami aku pi skali lg stesyen minyak sorang2 buh minyak 10euro pulak dlm tong yang lebih besar. Yela ingt tangki minyak da kering kontang. 4 euro tak cukup kot. Last2 tak mau start jugak. Jarum still tak gerak2.

Mmmm.... Rupa2nya pam tangki minyak pecah da..... Patut la suami aku kata masa dia buh minyak tu nampak kat bawah kete cam berair je. Camana la nk boleh start kete. Aduh tensennya aku. Da ler di bawah cahaya matahari yang terik. En. Mirko sampai da sakit pale da ha... Last2 kene la telan ubat sakit pale.

Sian kat adik aku. Semangat je dia nak jogging sama2 kat sekitar Tasik Albano. Last2 kami terpaksa antar dia balik ke rumah, klu tidak macam2 problem plak nnt. Kitorang terpaksa antar adik aku pakai kete my mom in law. Da ler kete dia pun wat hal sejak dua menjak ni. Selalunya klu kete kitorang ada prob kitorang pinjam kete my father in law. Tp kete dia pun masuk workshop da.... Kete pun sakit bila musim panas ni yek. Bukan org jer yang sakit. Nasib nasib.....

Man, takpe la nnt kita pi la jogging kat tasik tu. Pastu hang kene masak kat umah aku tau. Muahahahhahahah

posted under , , |

6 critics say:

NuRuL FaRiHa said...

alahai tak jogging la semalam...sabo je la nak wat camana....

Kujie said...

hehehehe...kakjie selalu jadi gini
pestime dating dgn husben...dah kena tolak kete dia tau..
kenangan tu jadi manis skrg ..:D

nasib baik malam tau..kalau siang..panas terik..huhuhuhu...

Hilma Rashid said...

lor..sgguh xbernasib baiknye hari tuh..
tol la. kete tuh tnjuk protest tamau jln dipanas hari..
dia mtk tuan dia memahami nye gak. huhuhu

Izan said...

to shariman -

weh... bukan minyak abis. wayar tercabut la.. pagi2 td mekanik dtg tgk pastu dia tgk ada wayar tecabut. patutla tak leh start kete. huhuhuhuhuhuhu

to fariha -

tu la pasal.. tak jogging la semalam.

to kak jie -

ish bahaya tu kak jie. memalam.. hehehehhe. romantik gitu tolak kete berdua2an di malam hari. =)

to erin -

tu la mmg malamg tol haritu. hehehehhe. mana la kete tu tak protes, siang malam kene belasah. hahahahaha

aRa said...

Agagagaga...lawak tul...msti tension kan...nasib la tak masuk kan byk sgt minyak...klo ye bazir je...

Izan said...

to farah -

mmg tensen... da la tgh panas terik. mau tak tensen. huhuhuhuhu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month