kami demam

Lama tak update blog ni... Bukan tak de citer.. citer banyak tp tak berapa nak sihat la sejak hari raya aritu. Cuaca kat sini makin berubah, makin sejuk. Apa lg ramai org yang selsema. Aku ngan suami aku dua2 pun demam jugak. Bila pi raya bukan kami berdua je yang tak sihat ramai jugak org lain yang kene selsema cam kami. Mmg musim selesema la skang ni.

2 ari lepas Mirko mmg tak tdo langsung. Aku pun tak berapa nak lena bab dia asyik terjaga malam. Bila bangun pagi aku terkejut tgk meja dekat ngan katil belah Mirko. Tengok la tisu2 yang dia guna ngan segala botol ubat. Sian dia...

Aku plak sakit tekak yang amat. Kelmarin satu hari aku tak bercakap. Tak mampu nk berkata2 sakit tekak bila bersuara. Petua org Italy kalau sakit tekak minum susu panas ngan madu. Da 2 3 ari aku minum susu panas ngan madu, skang ni da ok skit. Cuma selsema je tak ilang2 lg. Nanti bila da makin sihat aku update blog ok. Tungguuuuu.....



p/s: Kat Msia mesti meriah ngan open house kan? Selamat Hari Raya...

posted under , |

9 critics say:

FaRiHa said...

huhuuh aku nih demam lik arini tak kije nak mc jap gi pi klinik...musim aku ase...bukan ko ajer...aku ngan fiqah ngan baby umar adik aku mak aku...ni dok bersin plak lagi...adoi2...

sukahati said...

kat malaysia pon ramai yg tak sihat...sbb mkn byk :p

lily lotus said...

tu diaaa..tisu berlambak..semoga cpt2 sembuh ekk!

rasp said...

sengal satu badan kan..tak suka tau bila selsema.. aachhhuuummm!!! get well soon!

middaygeo said...

selamat hari raya

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

ala ciannye u all
izan, try la paracetemol (tol ke ejaan nih) kalo tak baik2 lagi
erin skrg dh ok
dh sihat
tp amalan minum minuman yg panas mmg sgt mujarab
hari tuh erin batuk2 minum air panas pon dh ok
petua itali tuh pon rasanye bagus tuh
sbb erin ada dgr madu mmg baik utk kesihatan
minum lg dgn air panas lagi la bagus
apa pon, jaga kesihatan bebaik!

Izan said...

to fariha -

ko pun tak baik2 demam lg ke? sian kat kita kan. hhehehehehhe

to som -

da agak da makan banyak. aku dulu pun selalu demam masa raya. hahahahahaha

to lily -

thanks dear...

Izan said...

to rasp -

kalau selsema ni mmg leceh... nak sembuh pun amek masa... huhuhuhuhu

to middaygeo -

selamat hari raya...

to erin -

macam2 ubat da amek ni. selsema lambat la nk baik. kurang2 seminggu mesti punya la...kadang2 hisung tersumbat sampai tak leh nak bernafas. huhuhuhuhu

aRa said...

kami pun demam ni...mak je tak terjangkit...i jangkit dr ayah...ayah yg start demam dulu...agagagaga...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month