musim buah


Musim buah strawberry sudah tiba. Di mana2 pun leh jumpa buah strawberry dengan harga yang murah. Aku semalam pi supermarket nampak buah strawberry sungguh menggoda sekali. Harganya Euro 1.50 sekotak= RM 7.00. Aku pun sambar la satu kotak.

Pas makan malam dengan tak sabar2 nya aku nak merasmikan buah strawberry ni, tp malangnya nampak jer cantik dan segar bugar tp masam la weh.... Ke aku yang tak pandai pilih? Minggu lepas my mum in law pilih manis sedap je... =)

Selalunya org italy makan buah strawberry potong kecil2 perah air lemon, bubuh gula skit then letak whipped cream di atasnya. Mak aih sungguh sedap hingga menjilat jari. Kan aku da kata Italian food ni mmg menggemukkan. Cream di sana sini. =)

posted under , |

11 critics say:

Kujie said...

betullah tu..nampak cantik tapi tak de la manis macam color dia tu..kita nengok warna pink...gebu je...ingat rasa sepadan lah dgn rupa

selalunya............masam!

~ujicham~ said...

pergh.. buah pun saiz xxxl.. dahsat.

sWeEtdARLinG said...

uhhh bagi ku semua nya macam masam sahaja.... kembang dah pipi aku nengok strawberry niiii

eya said...

setapnye..sini stoberi mahal la. mau kene tanam sndrik kalo nk makan

lily lotus said...

perghh! kena try ni..gone lagi diet :D

RiEz said...

setodidi afiqah nih...hahaha dier panggil benda nih setodidi yer...bukan strawberry...

rasp said...

sib baik dah dpt makan bebaru nie kalo tak i dah suruh u pos kat i *ihiks*

Joyah Sempoi said...

kat cni sentiasa ada strawberry...kita plak suke gler makan...tp sampai satu tahap dah tak rase nak makan..skang ni rase nak makan rasberry je..bleh jekan??..

Erin Rashid said...

giler besarnye strawberry tuh
erin kt sini takdela nmpk besar2 mcm tu
atau erin tak perasan sbb tak berapa minat
tapi husband erin giler strawberry
em..mcm terbalik je kami ni kan!

sHa said...

sbh,jgn lupa bwk blk.sy nk! Dah lama xmkn strawberi ngn cherry! Tlg bwk blk buah cherry bnyk2 ok..

aRa said...

Owh...lama tak mkn strawberry...whipped cream kat rumah ni jarang kai smpi dah expired...agagagaga...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month