easter breakfast

Sepertimana yang aku da bgtau kat korang sume ari ahad merupakan perayaan easter kat sini. Jangan la ditanya tujuan perayaan ni untuk apa. Aku pun tak tau dan tak ambil tau pun. Pada easter day ni diorang akan berkumpul anak beranak dan sarapan sama2. Hidangan yang dihidangkan selalunya kek, telur rebus dan hot coklat.

Da hampir 3 bulan aku sarapan pagi makan yogurt jer. Diet??? Lebih kurang nak diet la kekononnya. Disebabkan tiap2 pagi hanya makan yogurt, pagi tadi tak boleh nak makn banyak2. Perut da tak biasa la plak. Aku hanya makan sepotong kek dan 1/2 telur rebus dan hot coklat tu. Pastu perut da terasa sendatnya. =)




Dapat adiah coklat telur dr my mum in law. Dia belikan yang ada kartun shrek bab dia tau aku suka citer tu. Hahahahahahha. Mengikut kebudayaan org italy, semua hadiah hendaklah dibukak depan2. Kalau kita tak bukak hadiah depan mereka, mereka akan rasa kecik hati dan menganggap kita tak suka hadiah pemberian mereka tu. Pelik kan. Kalau kat Msia kita bukak hadiah depan2 orang akan kata kita ni gelojoh plak. Tak beradap. Lain negara lain budayanya....

Coklat berbentuk arnab ini diberi oleh my sister in law. Dalam tu tak de adiah. Coklat jer. Comel kan arnab tu. Siap ada loceng tu kat leher dia. Loceng betul tu. Siap ada bunyi2. =) Dalam bekas pink kuning tu ada adiah dalam coklat besar td. Jom bukak ada apa dalam tu yek???


Hahahahahaha... Ni la hadiahnya... bekas spray berbentuk muka fiona. Tp takut lak aku nengok mata dia tu. Apa kata aku tutup je la dalam bekas tu kan.

p/s: coklat yang Mirko bagi tu aku tak bukak lagi. Banyak lak coklat aku dapat arini. Sampai tak larat nak makan. Nnt bila aku bukak aku bgtau korang apa ada dlm tu yek =)

posted under , , |

27 critics say:

Gieyana said...

Cute ler Arnab tu..post ler mai sini..hehehe

Tny said...

Hi Izan.. ha'ah lately byk je citer easter day klo bc blog2 omputih.. rupanya harini baru nak celeb8...

Tapi syioklah.. dpt hadiah bagai.. Pastu u kasi apa untuk dieorang?

Happy weekend =)

tipahvogue said...

beshnya dpt mkn coklat manjang!! tapi aku dalam kondisi nak berdiet, terpaksa telan liur jek la kalo org makan coklat dpn mata. huhuhu..

tp mmg agak ngeri la muka 'fiona' tu! ahaksssssssssss

aslina said...

akakkk~~!!!

antar cekelat kat sini sikit...
saye tengah tension dan sangat suke nak makan cekelat walaupun effect dier amat dahsyat.

lagipun baru2 ni saye dah "ter-habiskan" cadbury kak syima...

huhu...

@xiM said...

horror nya fiona tuh..hehe

aRa said...

Nak coklet leh??? Agagaga...Best nya...klo kat msia nama raya je msti masak² la jawabnya...agagaga...Minat hang kat shrek??? Awat sama??? agagaga

Erin Rashid said...

izan, hang mkn yogurt tiap pagi..
amacam?
proses penyahtinjaan mudah tak..?
hehehe..
well.. cni cuti manjang
boring siott!
coklat berbentuk telur dan arnab pon xdapat
huhuhu...

Izan said...

GIEYANA -
tak sempat nak pos saya da mkan abis da.. =)

TNY -
sebabkan i taktau sgt pasal budaya diorang, i tak beli adiah pape pun. hahahaha. wat malu jer.

TIPAHVOUGE -
mmg ngeri pun. huuhuhuhuh...

ASLINA -
camana la ko leh terabiskan coklat kak syima. =) tp tak per kak syima kan baik hati...

Izan said...

AXIM -
tau tak per... =)

ARA -
minat shrek gak ke... satu geng la ni...

ERIN -
erin, kene bodek skit ur husband tu... kata la untuk camimi padahal mummy camimi yang nak coklat. heheheheheh

mama | sarah | syimir said...

izan, yg plg best cokelat tuh...tp menarik la telur pon buat mcm2 bentuk ye...heheh

eya said...

sonok sbb dpt adiah kan izan..ekekeke

Dee said...

wah..seronoknyer dpt byk hadiah..

suhaila-ab said...

kek tu mcm best je...saya semmgnya best fren kpd segala jenis kek dimuka bumi...huahuahau...thank u for visiting me dik...datang la umh slalu...i follow u dah...

sepul said...

b'fast ku tetap nasik lemak @ roti canai @ megi goreng. hmmm sangat malaysian kan???

neezareef said...

bila ek..smlm kot npk dlm berita tv3 coklat rabbit tu..ptt la dok pk mane aku npk coklat arnab tu..kekekeke...

Tny said...

You.. sepatutnya you masak/boil or what-so-ever.. telur herba.. alaa.. telur pindang ke apa tu.. color coklat tu.. u kasik dieorang try =)

atty's said...

izan.antor skit cokelat..kek..
telur tu semua..hehehehe..lapo nie tgh diet nie..

takut ar tgk org ijau tu..

rasp said...

ala sis, coklat yg takmo tu post mai kat i, leh i tolong u..tolong perabihkan heheheheh

semalam i tgk berita, ending dia tunjuk org swiss dok buat coklat due to the easter day celebration, terus teringat kat u tau :)

~Iza~ said...

mcm sayang dan kesian jer nak makan coklat arnab tu..kalau simpan buat perhiasan leh ker?

lily lotus said...

uish...klau aku mau ngigau hari2 tgk muka fiona tu...huahuahua

Izan said...

MAMA SARAH SHIMIR -
diorang mmg kreatif.mmg2 decoration derang wat. =)

EYA -
betul tu. tang dpt adiah tu mmg la seronok =)

DEE -
mmg seronok.. sapa yang tak seronok dpt adiah...

SUHAILA -
homemade kek tu. tp bukan saya la yang buat.. =)

Izan said...

SEPUL -
sapa tak suka makan nasi lemak, roti canai, atau meggie goreng. meleleh da ayaq liur ni =)

NEEZAREEF -
famous rupanya arnab ni yek ...

TNY -
nak buat telur pindang tu bukan senang. mana nak cari segala daun2 dan bahan2. kat sni tak tak de. lgpun i bukan pandai buat telur indang pun. heheheheh

KAKTY -
kakty, coklat tak menggemukkan tau. so boleh makan., sila2...

Izan said...

RASP -
coklat Lindt tu mmg asal dr swiss. sgt sedap. tp tu la mahal skit coklat tu.

IZA -
tau tak per. aku pun sayang nak makan. simpan wat hiasan atas perabot. kalau kat msia mau cair nnt. =)

LILY -
hahahahaha... aku pun takut gak nengok muka ijau dia tu

RiEz said...

weh yang fiona nih menakutkan laaa...

Me, Mrs Taj said...

canteqnya!!!!! mmg sayang nk mkn..tp klu tak mkn rosak pulak kn? huuhuh

Izan said...

FARIHA -
tu la pasal.. aku pun takut gak. hahahahahah

MRS TAJ -
betulkan. sayang jer nak makan =)

Missing Cat said...

aku sgt takut tgk muka fiona itu ok...tak comel tp menakutkan...huhuhu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month