kenapa yek


Kehidupan di kota. Itulah yang aku alami selama aku dok kat KL ni. Maklumla aku ni org perak. Selama ni membesar kat pekan kecil Sitiawan. Time blajar plak aku belajar kat UiTM Melaka dan Shah Alam. Pas abis belajat terus aku ke Rome. Kesimpulannya Kuala Lumpur ni aku kurang arif dan jarang menjelajah seluruh kota sebelum ni.

Apa yang aku nampak kehidupan di kota ini amatlah tidak sihat. Maaf kalau aku menyinggung mana2 pihak tp ini adalah pandangan aku. Terlalu banyak gejala2 yang tidak sihat boleh dilihat di waktu siang dan malam setiap hari. Dapat juga dilihat kehidupan waktu malam yang aku kurang gemar. Contohnya remaja2 yang melepak membuang masa dan mengganggu org sekeliling, pendatang2 asing yang bergelimpangan tidur di tepi jalan dan menjual barang2 tiruan. Pemandu2 kereta yang berlumba antara mereka dan membahayakan org awam. Kekadang tu nak jalan2 pun takut tau. Yela ngan mat rempit lg, ngan pendatang tanpa izin yang aku rasa cam banyak jer kat sekitar kotaraya ni. Huhuhuhuhuhuh.

Kesimpulannya tak best arr hidup di kotaraya ni. Agaknya aku ni org kampung kot. Kat Rome pun aku dok kat kawasan pedalaman. Jauh dari kesesakan kotaraya Rome =)


p/s: kenapa kalau aku kuar ngan kengkawan aku, aku jer yang asyik kene kuar belanja. kengkawan aku tanak belanja aku ke? Mirko kata selalunya tuan rumah yang belanja tetamu, ni terbalik tetamu plak yang belanja tuan rumah. (tetamu tu Mirko la kan sapa lagi =)

posted under , |

21 critics say:

eya said...

KL mmg x slamat pon izan. lg2 skang ni,kes ragut..bunuh..takut lah.

org xnk banje izan? alahai siannye..len kali time bayo..izan hrs lari ke toilet dulu..ekekeke..

||alis|| said...

pity ;(

apa nak ckp, inilah malaysia ku nan tercinta, pusing kanan, nmpak indon, pusing kiri, nampak myammar, atas jumpa bangla, bawah jumpa india.. haih...

datang la melaka, ade perubahan2 ;)

tang belanja tuh, kot depa pandang izan nyer euro kot, tak sama ngan depa nyer RM, haha!

tetapi, apapon, tetamu wajib diraikan.

♥**TeE**♥ said...

Hi Izan..lawa lah apartment tuh, u duduk central betui...tapi memang betullah apa yg Izan ckp tu ..Tee setuju sgt kat Kl masa Tee balik takut nak gi jalan2 memang sibuk sgt ....sesak.Lastly memang camtu lah kawan2 nieh..ingat kita duk overseas nieh kita kaya raya kot that why takde sorang pun nak belanja makan....Tee nieh tak kisah sgt but klu setiapkali kuar kena belanja melampau lah....tahla..Izan bykkan bersabar jerla.

Kujie said...

sebab itula kakjie tinggalkan rumah kat KL dan hidp kat ceruk hulu ini..lebih aman damai nak besarkan anak2

tapi...mereka tida pilihan..itu saja yang ada..kalau ikut kehendak...mcm2 yg diimpikan..

neezareef said...

sy pn dok area pinggir bandar...kiranye klu bandar tu xde la beso cam kl tuh
tp idup selesa alhamdulillah..

izan, ye ke izan yg banjer...aik..tebalik kot la plak...

Me, Mrs Taj said...

akak pulak yg kena belanja? teruknya..mgkn derang tak dpt gaji lagi kot..heheheh isshhh tak patut la derang ni..

malaysia skang mmg dh teruk la..bnyk aktiviti kurang sihat..bnyk pengaruh dr luar..wat to do..nk salahkn sape? entah!

RiEz said...

huhuhu tu la yg tak best malaysia nih...tapi takper kiter wat cara kiter....huhu jum2 aku blanja mkn tapi takdo la grand bebeno pas gaji nih bule =)...uwaaaa bengkak pipi ku lum surut ampes...

*SiRibenMerah said...

wahhh.. da balik mesia.. nnt kalo I turun kotaraya tuh, muleh la helo2 kann.. hikhikhik =P~

sukahati said...

gbr atas sekali tuh cantekk

Erin Rashid said...

betol!
gejala tuh skrg berleluasa di mana2 aje
sblm blk msia pon dh tgk kt berita
mcm2 ada..teruk!
peragut smpai tak berperikemanusiaan lgsg
izan kuar dgn kwn2, izan yg kene kuar belanja?
kalo sekali sekala takper gak kan?
kalo dah selalu sgt mmg rasa keterlaluan!
huhuhu

rasp said...

tul tu sis, i pun kureng gak dok kat kota nie tapi apakan daya..ni lah tempat cari duit i :)

meh sini, dating dgn i, i blanja both of u makan nak :D

~Iza~ said...

la..kalau ko join kitorang hari tu mesti aku dah belanja ko..he,he..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hidup kt kotaraya ni letihh....stress....duk kg gak tenang...

aRa said...

Bab 2 la ayah ngan mak tak galak kan i p KL selalu...Ntah...kadang rasa KL dah tak selamat lagi...2 yg bila nak jalan sorg kena bebel dulu oleh kakak...agagagaga...

Ha...nnt i belanja Mirko ek...Hang bayar sdiri bab hang tuan rumah gak...Agagagaga...joking²...InsyaAllah nnt klo kita lepak sesama i blanje...tapi jgn tempat mahal yek...i unemployed...penganggur famous...Agagagaga...

lily lotus said...

cantiklah pemandangan 1st pic tu...ko kat mana tu?

Joyah Sempoi said...

sian ko izan...kalau aku ada balik, nak jugak aku blanja teman baru aku yg sorang nie..:)..sabor je la..

pasal kehidupan kota metro ni mmg menakutkan...rasenya much better kat cardiff ni dr KL...hopefully someday akan berubah...sebab tulah kita pun prefer nak settledown kat kg ni...jauh dr hiruk pikuk bandar..tenang...

Gieyana said...

A'aa..mmg betui...kt bandar rasa x save jer bila jalan2...

masviona said...

wah dah ada kat mesia rupanya...hiks.

Dee said...

kalo izan jumpa dee..dee yg blanja..ada ke org dr jauh yg kena kuar duit..ceh!! gambar 1st tu cam dh dkt sgt ngan opis dee..dok situ ke?

Mrs.Sheikh said...

nice pic...
izan dtg sini la.. kite banjer awakkk :D

Lindah: Kamal: Nuha said...

cam tulah kat msia...boleh pening kepala fikir..duk kat OZni lagi syiok sebab aman damai..
aha adat Msia pulak dah berubah..sepatutnya kawan yang datang diraih..tetapi dah terbalik, kawan yang datang pulak yang meraih..uhu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month