rumah untuk pokok

Persiapan untuk musim sejuk yang bakal tiba...

Pokok2 tropikal seperti pokok buah limau purut dan pokok aloe vera @ pokok lidah buaya terpaksa kitorang belikan rumah untuk mereka.



Buah limau purut yang makin banyak semenjak kitorang tanam atas tanah. Sebelum ni tanam dalam pasu tp tak pernah berbuah pun.


Pokok lidah buaya yang da dimasukkan ke dalam rumah.



Tengah siapkan rumah untuk pokok limau purut pulak. =)

p/s: sungguh berdedikasi kan kitorang ni. hahahahhahaha

posted under , |

13 critics say:

RiEz said...

kerajinan ini =)

Diarihatiku1976 said...

pokok pun ada rumah ekk.. bagus-bagus...

bspotgurl said...

Izan, kena letak rumah pokok tu utk ape yea? maaf kalau I tanya stupid question nih.. I nak tau sebabnye je

khaiza said...

cute ye pokok2 dah ada rumah sendiri..rajin lah izan ni..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam.....dah dekat musim sejuk ka....best nya...nanti post mai salji seguni kat saya...wakakakakka

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh....ade uma pokok tuu...geram tgk limau purut sis...

rasp said...

besar tul limau purut u tu sis...
menjadik semua tanaman u ek sis..
u have greenfingers!

~ujicham~ said...

ooo.. mcm ni rupanya...

Puan Saiman said...

Adik, bila akak nampak cili akak ingat nak buat sambal udang, bila nampak limau purut, tiba2 pulak nak buat tomyam.... hisshhh.... blog adik ni, 'mengancam' sungguh, limau purut tu...

lily lotus said...

aku takleh bayangkan klau hero2 aku nampak rumah comel ni..hehe

Dee said...

harap2 pokok2 tu leh survive bila dh ada umah ni..

~ Lady ell ~ said...

menjadik plak pokok limau tu izan..besar plak buahnye.agak mmg kena tnk atas tanah ekk baru subur.ell pokok sebesar2 poko,tp takde buah..harap daun je lebat.

senang tu ada rumah pokok yg pasang siap mcm tu.

Erin Rashid said...

mesti pokok2 tuh nnt sayang kt ko
dan memberikan hasil yg lumayan
sbb ko bg dia rumah

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month