buah ceri dan burung

Buah ceri sudah mula merah. Tapi yang sedihnya tahun ni akibat cuaca yang buruk, hujan dan ribut, banyak putik2 buah ceri ni jatuh. My father in law kata tahun ni buah ceri tak selebat tahun lepas. Tahun lepas lebat selebat lebatnya. Sampai da tak larat nak makan.

Tak sabar nak makan buah ceri ni. Sedapnya.. Masam2 manis gitu. Kalau merah ranum manis sgt2. Jom tgk gambar...





Lebat jugak buahnya. Bayangkan sekiranya tak banyak putik2 yang jatuh, mesti lg lebat. Alhamdulillah.. ada gak rezeki dr tak de langsung kan?


Weh, burung da start makan buah ceri da ni. Selalunya mmg cam ni. Kita punya la tunggu buah ni masak ranum. Last2 burung da belasah dulu da... Pastu berak atas kereta. Atas bumbung kereta penuh jer ngan taik burung. Hampeh....

posted under , |

19 critics say:

atty's said...

lebatnya buah ceri tu ye izan..

mEMYselfandi said...

WAHHHH..BESTNYA BUAH CERI=))

rasp said...

eeeeeeeee bestnya leh petik2 je ceri tu...
sis, uols kutip ceri tu cam kutip buah zaiton ke?

☆ lieya latif ☆ said...

wah bestnye...geram plak tgk buah melayut2 tu....kalo tak sabar tu, yg merah2 sikit2 pun lieya ngap tu heheeheh

Diyanazman said...

salam!
eh best nya ada pokok ceri.. ingatkan pokok ni takleh tumbuh kat malaysia.. (ke aku yg bangang? haha)
kat mana dapat anak pokok ni? nak tanam jugakkk!
eh byk pulak soalan aku.. hehe sorry eh tuan rumah! :))

Diyanazman said...

hahahhaha! i commented without thnking! this IS in Italy!! sorry darling... thats so silly of me! hahahaha (gelakkan diri sendiri) :p

SJB said...

Wah..cherry. Di sini belum ada cherry lagi huhu.

Dee said...

burung apa sis? kalo kt m'sia ni gagak jelah..hehehe..

Missing Cat said...

aku pernah mkn ceri yg mcm ni...mmg sedap ok...ceri yg dibawak balik dr oversea lg sedap dari yg dlm tin tu..perghhh...blh buat inti utk masak pie ceri ek...sedapnyer babe...

Kniedaz said...

salam izan,
seronok tgk buah ceri tu...mcm cermai plak tumbuh kat dahan...baru tau pokok ceri camni..ingat dia pokok renek jek..hehe

eiza said...

sedapnye!!!!!

Rinna said...

Bestnyaa dpt makan buah ceri..cantik tgk berbuah masak ranum merah jerk.. :)

Diarihatiku1976 said...

bestnya leh petik2 je ceri tu

lily lotus said...

itu namanya rezeki burung itu..hehe

NenekPenne said...

ceri best kan...
merasalah sikit masa kat OZ ...

kat sini..mahal....

nuriz said...

ni ke rupa pkok ceri huhu bestnye boleh mkn buah ceri fresh.

Iza said...

sedapnya ceri.......
pos balik malaysia sikit....

Me, Mrs Taj said...

cherries!!!!!!!!!!!!!!! nooooooooooooooooooooooooooooo....akak, nk sebungkus plss...

Delimasari said...

pokok sendiri le niiiii

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month