happy birthday nonna

Nonna means nenek dalam bahasa Italy. Hari ahad lepas ada besday party untuk nenek Mirko. Actually tarikh sebenar besday bukan pada ahad lepas. Tarikh besday sebenar ialah 3 May.

Mula2 majlis harijadi ni hendak diadakan pada Sabtu 8 May, memandangkan ramai yang tak dpt menghadirkan diri terpaksa tunda untuk wat majlis harijadi ni. Kitorang pun tak dpt nak attend pada 8 May aritu bab kitorang attend
wedding ceremony kawan Mirko. Ingat kan entry aku yang lepas... =)

Tgk kek tu korang tau la kan berapa umur nenek Mirko skang. Gambar kat bawah ni semua cucu cicit yang ada. Tak ramai pun. Orang Italy tidak mempunyai ahli keluarga yang ramai. Kos hidup tinggi kat sini. Lagi pun mmg budaya diorang, satu keluarga selalunya punyai 2 org anak sahaja.

Sepanjang majlis aku sibuk layan Martina jer. Masa aku mula2 sampai kat depan pintu dia terus terkam aku suh dukung. Budak kecik ni tak pandai duduk diam. Banyak kali jatuh, terhantuk kepala kat lantai tp tak nangis pun. Siap gelak lagi. Sabo jer la aku. Umur dia baru 1 tahun 4 bulan tp akai banyak ooo....



Ok.. dia dah tak larat nak bergambar.... Bertahan duduk hanya 2 minit. Pastu da gatal kaki nak berlari.

Oklah.. Jom makan kek... Tetiba terasa lapar la plak tgk kek ni...

p/s: entry ni nak citer pasal nenek mirko ke nak citer pasal martina ni. Actually tak banyak tangkap gambar bab Martina sibuk nak pegang kamera bila aku ambil gambar.

posted under , |

14 critics say:

Missing Cat said...

aritu aku letak nick aku kat fb as nona ye sbb nona dlm bahasa indon means gadis dan dalam bahasa korea kakak ek...tak sangka la pulak dlm bahasa itali bermaksud nenek...wakekekeke...yg pasti dlm BM adalah sejenis buah...;p

Delimasari said...

comel nye dia

rasp said...

eh, lupa plak nak wish...
"hepi birthday nonna" :D

rasp said...

lain plak org melayu kita...
nak nak org zaman dulu kan sis...
anak ramai je...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alamak..ngidam kek..ngeh2..tetibe..epy bday...

NenekPenne said...

kalau kita punya family...ramai leer sesangat..boleh buat 3 teams bola sepak..2 team lelaki, 1 team pompuan...

martina tu comel

Cath J said...

Wow.. pretty cake... and muda nya nenek tuuu... ^_^

lily lotus said...

woohoo..nenek aku nama nona..tetiba :D..comelnya anak gadis kecil tu..

Kniedaz said...

comelnya martina...mirko ada berapa adik beradik? hai..tak ramai adik beradik mesti sunyi je umah

Dee said...

kek apa tu..nampak menarik sgt..

missgee said...

Happy Bestday Nonna (^.^)

Kek itu nampak sedap..
hehehe

Joyah Sempoi said...

hai izan..or uk ni pun tk suker ramai anak tp umor 14-15 tahun dah ader anak..ape2 jerlah labu..hehehe

sodapnyerrr itu kek..

SJB said...

Betul kan ni?. Ingat kan orang Italian ni suka banyak anak coz mahu banyak generation. Ini pun I tahu dari kawan. My friend ni kawin orang Italian juga. Her MIL mahu cucu banyak banyak heheh.

Anyway, happy birthday to Nonna :D.

minona amar navi said...

tsk tsk..
i got nona in my middle name
:((
2 la..ari 2 bace pasal buku mafia princess, dlm 2 jumpe perkataan nonna means nenek.. :((
how!!! tp x pe..amik meaning gadis dr indonesia :)

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month