kelopak mawar

Setiap ahad merupakan hari keluarga. So kitorang akan lunch kat rumah my parents in law beramai2. Semalam my mum in law kata arini ada special salad. Selalunya salad mmg my father in law yang tanam. Kali ni apa yang special ntah. Jom tengok.....

Apa yang lainnya salad kali ni? Oleh kerana kat umah my mum banyak mawar warna pink, dia pun ambil kelopak2 mawar tu untuk dimasukkan sekali dalam salad. Tp dia kata tak semua mawar boleh makan. Mawar ni tak de bau kuat boleh dimakan. Kepada sesiapa yang allergic mungkin tidak sesuai untuk makan kelopak mawar ni.

Kiranya ni first time aku makan kelopak mawar. Rasa apa? Rasa mawar la. Sedap la jugak. Mungkin sebab dah bercampur ngan salad tu semua. Mesti ada dikalangan korang semua yang da pernah makan kelopak mawar kan. Actually aku pun tak pasti apa khasiat kelopak mawar ni. Kalau ada sesiapa yang tau leh la share kat sini.

posted under |

15 critics say:

☆ lieya latif ☆ said...

woa!! kelopak mawar buat salad...pes time lieya tgk nie....mesti harum jek salad tu kan.....bgus mkn salad nie....sihat jek badan sebab kalori tak tinggi.....

Dee said...

mmg speciallah sis..x penah tgk lg org buat salad boh kelopak ros..

rasp said...

lum pernah makan lagi kelopak mawar...terasa cam eksotik food plak hehehehe

Mama Hanim said...

x penah try lagi.. nk gak tahu tentang khasiat kelopak mawar ni.. kulit jd cantik kot..hehehe..

Kniedaz said...

salad mawar? wah...nmpak pelik sket hehe..tp rasa xtaula...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cnfirm awet muda sis...

mrs.ecam said...

erkk br tau nie bunge mawar leh mkn.....uhuhuhuhu ske bau die jek...klu yg x bau x ske...hekhek

atty's said...

kty lom penah lagi makan kelopok mawar.

~ Lady ell ~ said...

tak penah mkn..tp pernah ada yg cadangkan cicah gula pastu mkn pun sedap..tah ler..tk teringin pulak nk menerai..

Nora Fuad said...

hai.. setahu kak harumkan bau badan, tenangkan minda, vitamin juga. tak pernah try kelopak mawar, teh dry rose adalah.. masam sikit, but very relaxing..

Delimasari said...

leh makan ke???
boleh cuba le nnti bla p ke sanan

SJB said...

Biar betul ni?. Makan bunga rose?. Macam takut lah pulak mahu makan heheh.

askmaniss said...

akak pernah baca petua....makan kelopak mawar merah boleh naikkan seri wajah....tapi akak rasa kelopak mawar ni kena basuh bersih2 dulu & rendam air garam....banyak kena sembur racun serangga......

askmaniss said...

akak pernah terbaa petua....makan kelopak mawar merah boleh naikkan seri wajah...tapi tengok situasi sekarang....kelopak mawar ni kena basuh & rendam ngan air garam dulu...banyak racun serangga

happyichigo♥ said...

dlm movie water for chocolate, ade satu resepi ni dia masukkan kelopak mawar dlm hidangan nya..pastu kan, lepsa sesiapa je yg makan hidangan tu, terus rasa ghairah dan nak make love lah..hahha..tp ni movie je...klu sebenar ntah ye ke tak...sy sendiri tak pernah mkn mawar!

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month