birthday si dia

Today, 2nd June is Italian National Day. So kita cuti arini.... Hurray!!!! Besok lak 3hb June merupakan birthday Mirko....

Sempena birthday Mirko tahun ni banyak lak dia request kat aku. Bukan request hadiah. Hadiah aku da beli melalui internet seperti tahun2 sebelum ni =)

Mula2 planning nak buat birthday party kat rumah. Ajak kawan2 dia dtg rumah. Lepas kira2 cam ramai la plak. Tak muat nak masuk rumah ni. So kitorang planning celebrate birthday kat restoran yang biasa kitorang lepak. So terselamat la aku dr kene masak. Mirko mula2 da request suh aku goreng meehun. Aku kalau nak masak untuk ramai2 mesti ada jer yang tak kene. Kenapa ntah...


Tapi antara request Mirko yang aku kene buat untuk bawak ke restoran ialah:
1- Suruh aku wat kek coklat. Dia kata kek aku buat lebih sedap dr kek yang beli kat kedai. Huh... bangga kejap aku.
2 -
Suruh aku wat
kuih serimuka. Dia nak suruh kawan2 dia rasa kuih org melayu yang sedap ni. Mirko mmg hantu kuih serimuka. Ari2 makan pun tak jemu


Kebanyakan restoran kat sini benarkan kita bawa kek untuk birthday celebration. Tapi tak semua restoran benarkan kita bawa kek yang kita buat sendiri. Kalau kek beli tak per. Besok terpaksalah aku letak kek aku tu dalam kotak cantik2 seolah2 kek beli.

posted under , , |

20 critics say:

sWeEtDaRLinG said...

wish him happy burfday from me...!

syiera said...

wahh nnt update pic kek! :))

Dee said...

happy birthday to mirko..i pun suka kuih seri muka izan..nti pos ye..hahaha..

mrs.ecam said...

eii kedekutnyer...nk bwk kek sndri pong x bleh...klu bli bleh plak...sme jek kekdahnyer...nk buat kek kne bli gak bhn2nyer kn...tahpape...hihih emo plak....niway hepi besday to your beloved husben...smoga jd husben yg terbaik tuk awk ek...amin...

NenekPenne said...

terrror jugak ur hubby makan kueh seri muka...

selamat berparty yer...

jgn lupa post gambar kat blog eh..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

epy bday bro mirko..wahh..suke sri muke..kelass lahh..

Kniedaz said...

wah..nak sambut birthday cik abang...happy birthday to him ^_^
serimuka memang sedap..lebih sedap kalau pulutnya lembut je..yum yum

rasp said...

hepi bufday to en. mirko...
smoga all his wishes come true...
bak mai skit kek & serimuka tu...
nak rasa skit hehehehehe

lily lotus said...

happy birthday to him :)..eh dalam bahasa Italy apa ekk

happyichigo♥ said...

sweetnye hubby request izan masak for his bday!!! nak serimuka plak tu..

Cik Pah said...

send my berday wish to mirko.. beruntung dia dapat lovely wife. pandai masak dan cantik :>

RiEz said...

hehehhehe....bagus2...serimuka jadi k egemaran mirko...

Mrs.Sheikh said...

happy beday mirko..

wahh permintaan takdelah over..:D
hehehehe..

seri muka tuhhh... :D

Kancilbiru said...

happy birthday tu en mirko..tak sangka peminat sri muka tu...

Nora Fuad said...

Hai izan.. please say happy birthday to Mirco... seri muka: ada juga minat kuih Melayu.. hmm.. mot bad ya. Selamat bercuti. Di malaysia, cuti sek 5-20 Jun. Looking forward and nak pulun buku ke 3.

BeMiE said...

Happy Birthday Mr Mirco

sukahati said...

tetiba aku pun macam nak rasa kek ngan kuih serimuka ko buat.....mesti sedap nehhhh

SJB said...

Happy birthday to your hubby.

atty's said...

happy birthday to mirko,..

kty mmg suka sangat .kuih seri muka..

Delimasari said...

wauuuu = pandai izan wat kuih serimuka....

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month