berkebun di bulan puasa

Sepanjang bulan ramadan tahun ni aku tak pernah lagi cerita kisah berbuka puasa kitorang kat sini. Mana taknya, balik kerja da penat. So masak yang simple2 jer. Nasi goreng, mee goreng or bihun goreng.

Harap sabtu ahad cuti, baru dapat masak yang best2. Aritu masak soto dah hidang cantik2 konon2 nak tangkap gambar letak dalam blog. Last2 boleh jugak terlupa nak ambil gambar. Nampak sangat lapar. Hahahaha


Kali ni aku nak bercerita pasal pokok lidah buaya kat belakang rumah kitorang. Masa bulan sejuk aritu abis semua pokok lidah buaya aku melecur. Banyak yang mati. Aku terpaksa ubah dari dalam tanah masukkan dalam pasu. Pokok lidah buaya ni mmg segar bugar pada musim panas sahaja.

Tengokla pokok lidah buaya aku skang ni. Bukan main gemuk lagi. Siap beranak pinak. Nnt bila masuk musim sejuk nak kene buat persediaan supaya tak melecur lagi.

Pokok lidah buaya aku skang ni da gemuk2 boleh la aku amalkan semula petua kecantikan yang aku amalkan thn lepas. Lama tak amalkan sebab ketiadaan lidah buaya yang segar bugar.

posted under |

7 critics say:

RiEz said...

hahahah rajin seh..

Diarihatiku1976 said...

segarnya pokok ni.. pandai tul izan jaga ekk

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sis mmg rajen bcucuk tanam ni kan..tgn subur ok..

lily lotus said...

ooo bleh layu dia ekk..seb baik ko tau alternatif lain nak segarkan dia

Joyah Sempoi said...

izan mmg rajin berkebunlah..kita sejak pindah umah baru ni, rajin sikit..hahaha

adalah tanam daun bawang, tomato ngan kesum..tak taulh apa cter tomato ngan daun bawang kalau masuk winter nanti..tp yg bestnya tomato kita berbuah lebih 30 bijik dan takde serangan ulat..:D

Delimasari said...

menjadi juga yerk!!!!!!!!!!!!!

SJB said...

Makin sehat pokok lidah buaya ni hehehe.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month