Perugia, Italy

Nak sambung alkisah kitorang pergi pekan Perugia beberapa minggu lepas untuk melihat photo exhibiton Steve McCurry.

Sebaik sampai di Pekan Perugia, terus mencari Galeria Nazionale dell'Umbria dimana pameran tersebut diadakan.
Disekitar kawasan ni sungguh tenang sekali. Jauh dari hiruk pikuk kota seperti Rome yang sentiasa penuh dengan kereta dan traffic jammed.


Dari jauh da nampak banner Steve McCurry ni. Maknanya kitorang da sampai di tempat yang di tuju.


Mengambil kesempatan untuk bergambar. Sebagai bukti yang kitorang da lihat photo exhibition of Steve McCurry dari National Geographic.




Beratur nak kene beli tiket. Harga tiket 6 Euro seorang. Lepas tu, kat dalam da tak boleh tangkap gambar lagi... So tak de la gambar masa kat dalam pameran.

Selepas pameran, sangat berpuas hati. Especially Mirko. Dia mmg admirer photojurnalist ni. Pusing2 sekitar pekan Perugia. Perugia ni tak besar sangat tp sangat cantik, bersih dan aman damai.





Pekan Perugia ni mmg terkenal dengan coklat. Kalau sebut Perugia semua akan teringat coklat. Ini adalah disebabkan di Perugia terdapat kilang coklat 'Baci Perugina'.


Kepada sesiapa yang dtg Italy harus beli coklat Baci ni ok. Sangat sedap. =)

posted under , |

8 critics say:

nuraitul said...

sedapnye tgk coklat2 tue..pos ke Malaysia leh..?? :D
mhal tak kt sne..??

rasp said...

nampak pun cam tenang je pekan tu...
org jalan2 kaki je ek kat situ...
tak nampak pulak kete2 sis...

lily lotus said...

sabar jerlah tgk cekelat2 tu

happyichigo♥ said...

waaa..bestnye jenjalan hubby and wifey..
choc baci tu mcm best...ade nampak kat isetan so wajib try..malah time christmas saya ada nampak choc pudding baci nk try juge lah tp kene check contents dulu kan!! take care izan~

Nora Fuad said...

wow.. best.. kak rtahu cioklat ni, banyak di langkawi.. sekali lagi, dengan izin, mahu gunakan info.. tengah tulis mengenai photografer..

peminat steve mcCurry juga..

nanie said...

izan...bestnye.dap tul nyum nyum baci coklat.neway kt sane mhl ke.?? harus lh pos utk kengkwn kt cni nih..hahaa

gadizgula said...

nak pegi Italy x tau biler baru dpt..kirim ke M'sia la.. ekeke

SJB said...

Cantiknya tempat ni.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month