kisah tour kami



Seperti entry sebelum ni, aku ada beritahu yang aku ada guest dari Msia. Selepas ambil mereka di Airport pusing2 area EUR jalan2 tangkap gambar, tgk bandar moden Rome. Kebetulan hari Ahad ada Sunday Market kat area tu. Berhenti sekejap sambil melihat barang2. Macam2 ada... Banyak jugak diorang shopping kat situ. Aku pun shopping jugak barang2 dapur. Hahahaha...

Beli sepokok cili calabrese. Harga 4 Euro sahaja. Cili calabrese merupakan cili yang paling pedas di Italy. Bukan senang nak jumpa cili yang pedas kat sini. Org Italy kan tak makan pedas. Cili ni namanya Calabrese sempena nama tempat Calabria di Selatan Italy. Kat situ penduduk mereka makan pedas.



Selepas abis pusing kat situ, kami berangkat ker factory outlet, Castel Romano. Lama jugak berada di situ. Kemudian terus ke hotel mereka untuk check-in. Masa ni da start hujan. Mula2 renyai2 pastu lebat giller sampai ke malam. Terpaksa jalan2 dengan kereta jer. Tak leh nak pusing2 tangkap gambar. Hujan terlalu lebat dan angin kuat. Payung kitorang abis rosak akibat angin terlalu yang kuat.

p/s: tak banyak gambar sebab aku tak bawak kamera. Tertinggal kat rumah. Huhuhuhu.

posted under , |

7 critics say:

bspotgurl said...

bestnye jenjalan sana sini, exercise kaki & bershopping kan?
How are u, izan? bila nak balik msia ni?

syieranuar said...

kak izan,cili memang dorg jual skali ngn batang2 ke kt sane?haha..anyway,lame x dgr cte :)

Dee said...

seronoknya..entah bila dpt gi tour kt Europe...

p R i n c E S s _ N said...

msti seronok dpt tour kt sana....

SJB AKA SUE J-B. said...

Memang best lah.

Delimasari said...

sonoknye

K. Ina said...

Ijan, Berbanyak2 terima kasih kepada Ijan & husband yang telah dgn sabarnya, melayan kami serta memberi kami 'crash course' on Rome. Maklumlah, sehari suntuk plus part of the night, walaupun dalam hujan sejuk.

That good start betul2 made us feel welcomed, membantu kami for the rest of our stay there, ( ...dari segi apa yg nak dimakan, mana nak pergi, apa nak tengok, safety tips, etc...) menjadikan our stay kat Rome tu 'really very nice'. 5 hari tu terasa berlalu begitu cepat.

Kawan kawan..Rome memang best.. memang berbaloi baloi.!!

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month