strawberry beracun

Ni gambar rumput kat depan rumah aku. Korang ada nampak apa2 ke kat dalam gambar kat bawah ni? Cuba tgk betul2 ok. Kalau tak nampak tu maknanya..... korang kene tambah power kat cermin mata korang. hahahahaha..

Close up skit. Da mula nampak something tak?Tak nampak jugak?

Ok. Close up lebih skit lagi. Nampak tak kelompok merah kat situ? Apa kebendanya tu weh?

Itu lah namanya strawberry liar. Strawberry ni tak boleh makan, beracun. Kalau tak nak hidup lama leh la try makan buah strawberry ni.

Strawberry yang tak leh makan ni tak payah tanam pun dia tumbuh sendiri. Naik bukan main banyak lak tu. Sebenarnya penuh kat area rumput rumah aku tu. Kalau strawberry yang jenis boleh makan punya tumbuh sendiri kan bagus.

Nampak tak? Penat aku close up. Kan rupa bentuk strawberry tu. Cuma saiznya agak kecil.

Tu la kan. Benda liar yang kita tak mau ni senang jer dia nak tumbuh. Menjadi2 lak tu. Bapak mertua aku tanam pokok strawberry betul punya ntah tahun bila la nak berbuah.

posted under , |

10 critics say:

||alis|| said...

eh..eh... bahayanya...

tuh la org cina cakap "好看不能吃" "cantik tapi tak boleh makan"

agaknya kalau laa boleh tumbuh kat mesia nih, adoii aii..

tak sabar tunggu cherry masak. tiap tahun alis tunggu pic2 dari izan :)

ini tahun ke3 ~_^ v

RaNiA said...

nasib baik beracun..klau tak harus tinggal daun jer...;p

NenekPenne said...

good info...
dibuatnya datang jakun, terus ngap jer dalam mulut...

CathJ said...

nampak menyelerakan... tapi bahaya nya... kalau budak kecil nampak bahaya lah..

Azhariah Zuber said...

mmg cantik n comel..strwberry katakan

sW33tdARLiNG said...

ehh comel jer tapi strawberry mmg tumbuh menjalar ker...?

SJB AKA SUE J-B. said...

Kalau budak budak nampak ni for sure mereka terus makan. Ehhh bahaya lah.

Ms AiReEn MoHd said...

haah rupe mcm setoberi kemeron hi-len jer..tapi racun ehh..ishhh bahaya

rasp said...

eh eh tak sangka ada gak stoberi beracun ek...
bahya gak kalo budak2 kecik nampak nie kan...

oneyani said...

Uish first time baca pasal strawbery beracun ni..bahaya gak eh...dpt kat orgbjakun mcm yani ni harus ngap sajor

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month